IVN Kerkrade organiseert avondwandeling op de Brunssummerheide

Op woensdag 10 juni 2015 maakt IVN Kerkrade onder leiding van Olaf Op den Kamp een avondwandeling over de Brunssummerheide. Deze tocht staat in het teken van het Jaar van de Mijnen.

De Brunssummerheide is het enige grote heidegebied in Zuid-Limburg en wijkt qua landschapstype sterk af van hetgeen de meesten om ons heen kennen. Daardoor is het een geliefd plekje voor een uitstapje. Woensdagavond ligt een tocht door de heide in het verschiet waarbij ook in het verleden van het gebied wordt teruggegaan. Waaruit zal blijken dat wat nu te zien is als een idyllisch heidelandschap dat begraasd wordt door een kudde schapen, eigenlijk het restant is van allerlei mijnbouwactiviteiten.

Zo is de zandvlakte bij de Rode beek het restant van de dekgrond van een bruinkoolgroeve. De Koffiepoel is geen visvijver, maar het restant van bruinkoolgroeve Energie en is het heerlijk geurende naaldhout ooit aangeplant als mijnhout.

Vertrek: 18.30 uur vanaf het IVN-home aan de Kaffebergsweg 2a te Kerkrade-Chevremont, vlakbij het station van Chevremont.

Graag van tevoren opgeven bij Olaf Op den Kamp via [email protected] of tel. 045-5354560.
Er wordt een bijdrage gevraagd voor het carpoolen van € 2,50.

Reacties