Meubels volgens de laatste mode, goed idee?

Foto:

Net zoals bij kleding en schoenen zijn ook meubels onderhevig aan trends. Niet dat je je daar aan hoeft te houden natuurlijk, maar ga je je woning inrichten en wil je dat doen volgens de laatste hits op de woningmarkt, dan is het handig om online te checken wat er op dit moment hot and happening is. De trends verschuiven jaarlijks, maar sommige dingen blijven langer populair. Denk aan meubels in Scandinavische stijl of aan bepaalde kleuren die iedereen graag ziet zoals grijs, zwart of mooie houttinten.

Is met de mode meegaan slim?

Als je op zoek gaat naar meubelen in Limburg dan kun je de trends volgen. Maar je loopt wel een paar risico’s. Ten eerste is de kans aanwezig dat je precies dezelfde bank uitkiest als de overburen, e vriendin of je broer. Niet dat dit heel erg is, maar veel mensen willen toch graag iets unieks. Daarnaast is er de kans dat je kleuren kiest waar je snel op uitgekeken bent. Hard blauw mag dan misschien lekker fris staan, het is niet zeker dat je het over 5 jaar nog altijd mooi vindt. Wil je één onderdeel vervangen dan moet je daarbij ook rekening houden met dat hard blauw, okergeel of oranje dat in de mode was toen jij je meubels uitzocht, maar nu misschien niet meer.

Spelen met accessoires

Natuurlijk hoef je de modekleuren in meubelland niet helemaal links te laten liggen. Je kunt ze toepassen bij het uitkiezen van accessoires. Als rood, aubergine, hard blauw of appeltjesgroen ineens helemaal in de mode zijn dan kun je een paar leuke kussens kopen voor op je zwarte of grijze bank in die kleuren. En als de hype voorbij is dan koop je een paar kussenhoezen in de kleuren die op dat moment hip zijn en je tovert je kussens eenvoudig om in iets nieuws. Ook met een plaid of grand foulard kun je je bank een metamorfose geven in een de kleur die je op dat moment mooi vindt. Dat is een stuk goedkoper dan een nieuwe bank kopen.

Kom je er niet uit met kiezen?

Als je het kiezen van nieuwe meubels een grote verantwoordelijkheid vindt, dan kun je bij veel meubelwinkels interieuradvies aanvragen. Een interieuradviseur zal je vragen waar je van houdt en waar de meubels die je zoekt aan moeten voldoen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk voor hoeveel mensen er plaats moet zijn op de bank of aan de eettafel en hoeveel opbergruimte je wilt hebben in een wandkast of dressoir. Aan de hand van je voorkeuren kunnen er dan suggesties worden gedaan voor een mooi samengesteld interieur. Uiteraard kun je hier ook weer je eigen draai aan geven. Ook het financiële plaatje speelt een rol. Meubels zijn er in alle prijsklassen. Sommige mensen richten hun hele woonkamer in voor 1.000 euro, anderen kopen een fauteuil die alleen al het dubbele kost.