Buitenspelen is belangrijk voor kinderen

Geen excuus om komende woensdag binnen te blijven want dan is het weer Buitenspeeldag!

Op meer dan 1.000 plekken in Nederland worden aanstaande woensdag buitenspeelactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Een supergave dag volop buitenspelen en avonturen beleven. Zelfs tv-zender Nickelodeon, samen met Jantje Beton initiatiefnemer van het evenement, doet hieraan mee door ’s middags tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart te gaan. Trommel dus al je vrienden en buren op om die middag buiten te spelen en te sporten. De straten zijn dan verkeersvrij op de plekken waar de activiteiten worden georganiseerd.

Ook in Hoensbroek en Heerlen is er op diverse plaatsen van alles te doen voor de kids:

 • In Hoensbroek kun je dit jaar op wereldreis. Doe mee met allerlei workshops, zoals djembé, henna, dansen op buitenlandse muziek en nog veel meer.
  Adres: Gravin van Schonbornlaan 4, 6433 AZ, Hoensbroek.
  Van 14.00 – 17.00 uur.
 • In Heerlerheide wordt de buitenspeeldag op het Corneliusplein gehouden.
  Adres: Corneliusplein 11, 6413 EW, Heerlerheide-Heerlen.
  Van 13.00 – 17.00 uur.
 • Op Heksenberg kun je in speeltuin ’t Heksenpretje meedoen aan ‘Oud Hollandse Spelen’.
  Adres: Hei Grindelweg 70, 6414 BS, Heksenberg-Heerlen.
  Van 13.00 – 17.00 uur.
 • In het speeltuin ’t Hazenpad en op de Gouveneurstraat in Eikenerveld worden tal van spellen uitgezet voor groot en klein, zoals voor de hele kleintjes octopussy ,springkussen space, een 20 meter langen survivalbaan en een snowbord sumilater, en nog veel meer.
  Adres: Gouverneurstraat 13, 6411 XG, Eikenerveld-Heerlen.
  Van 12.00 – 17.30 uur.
 • In Heerlen-Centrum is het Tempsplein de plaats van handeling. Traditionele spelletjes, schminken, springkussen, zandbak, skelters en een activiteit ten behoeve van Serious Request 2015. En verder de uitslag van de ballonnenwedstrijd op Koningsdag op het Pancratiusplein.
  Adres: Tempsplein 25, 6411 ET, Heerlen-Centrum.
  Van 13.00 – 17.00 uur.
 • In Heerlerbaan kun je bij de Openbare Basisschool de Tovercirkel komen genieten van een stormbaan, springkussen, luchtkussenglijbaan, popcorn en gezonde lekkernij.
  Adres: Vullingsweg 64-66, 6418 HV, Heerlerbaan-Heerlen.
  Van 13.00 – 17.00 uur.

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen

Met de Buitenspeeldag willen initiatiefnemers Nickelodeon en Jantje Beton kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen en te bewegen. Buitenspelen is méér dan alleen leuk: buitenspelen is heel goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen meer in beweging. Buiten is de plek waar kinderen vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Reacties