Volwaardige buslijn naar bedrijventerreinen

 

De bedrijventerreinen Avantis en Trilandis in de ‘outlands’ van Heerlen worden beter bereikbaar per openbaar vervoer.

Door een financiële garantstelling van de gemeente Heerlen, Stadt Aachen en Regio Parkstad van in totaal € 140.000,- wordt de bestaande lijn 27 van Veolia uitgebouwd tot een volwaardige buslijn die de bedrijventerreinen verbindt met het busknooppunt Parkstad Stadion.

Van maandag tot en met vrijdag zullen er tussen 05.30 uur en 23.30 uur ieder half uur bussen gaan rijden, en ook op zaterdag kan er met de bus naar en van de bedrijven op deze terreinen gereisd worden.

Door de verhuizing van posterorderapotheek DocMorris NV naar Avantis neemt het aantal werknemers op Avantis aanzienlijk toe.

Een van de eisen van de betreffende bedrijven op Trilandis en Avantis was dat de bedrijventerreinen per openbaar vervoer goed bereikbaar zouden zijn. Omdat deze dienstverlening destijds nog niet tot de concesie van Veolia behoorde, vroeg de vervoerder voor de realisatie van deze service-uitbreiding een financiële zekerheid van de overheden.
Heerlen draagt hieraan € 60.000,- bij, Aachen € 45.000,- en Regio Parkstad € 35.000,-.

Een gedeelte van deze bedragen zal niet door Veolia worden aangesproken als de reizigersaantallen op deze lijn blijken mee te vallen.

Reacties