Zelf meedoen aan het maken van een film

Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt filmstudenten en jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar die in hun vrije tijd filmen uit om deel te nemen aan de vierde editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival.

Jonge filmmakers kunnen tot 18 oktober 2015 een zelfgemaakte film inzenden van max. 15 minuten. Alle genres zijn toegestaan en het onderwerp van de film is vrij naar keuze. Tijdens het 4de Euregionale Jeugdfilmfestival, dat plaatsvindt op zaterdag 30 januari 2016 in C-Mine in Genk (België), wordt een selectie van alle inzendingen getoond. ’s Avonds vindt een feestelijke prijsuitreiking plaats waarbij de beste films worden beloond met een geldprijs.

In aanloop naar het filmfestival organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Cinesud een filmmeeting. Jongeren die willen deelnemen aan het Euregionaal Jeugdfilmfestival en graag advies willen krijgen over bijvoorbeeld het uitwerken van een filmidee, regie of cameravoering, kunnen op zaterdag 18 juli a.s. van 11.00 tot 16.00 uur een bezoek brengen aan Carbon6 (Kloosterweg 1) in Heerlen. Daar staan in het kader van de filmmeeting diverse filmprofessionals voor hen klaar. Deelname is gratis voor jongeren die zich ook aanmelden voor het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival.

Filmwedstrijd en -festival

Het Euregionale Jeugdfilmfestival is een tweejaarlijks festival waarbij jonge filmmakers in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar en afkomstig uit de Euregio worden uitgedaagd om een film te maken en hun filmkunsten te tonen en zich kunnen verdiepen in het medium ‘film’ en andere makers en filmprofessionals kunnen ontmoeten. Jongeren kunnen tot 18 oktober a.s. een film inzenden. Alle genres zijn toegestaan en je mag zelf het onderwerp van de film bepalen. Een professionele jury beoordeelt alle inzendingen en nomineert een aantal films voor een prijs.

Op zaterdag 30 januari 2016 vindt in C-Mine in Genk het filmfestival plaats. Overdag wordt dan een selectie van alle inzendingen getoond. In de avond vindt een feestelijke prijsuitreiking plaats en worden de meest opvallende films beloond met een geldprijs. De geldprijzen worden uitgereikt in twee leeftijdscategorieën: 14 t/m 18 jaar en 19 t/m 24 jaar. Er zijn o.a. prijzen te winnen in de categorieën: ‘beste film van het festival’, ‘beste fictie film’, ‘beste non-fictie film’ en ‘beste animatiefilm’. Na de prijsuitreiking gaan de bekroonde films op tournee door de Euregio en wordt er een DVD uitgereikt waarop alle winnende films te zien zijn.

Kijk voor meer informatie over het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival en de filmmeeting van 18 juli of neem contact op met Patricia Peters, consulent Film & Fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: [email protected] of t: 0475 399 278.

Reacties