Op 6 juni open dag Begraafplaats Akerstraat in Heerlen-Centrum

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vandaag start de Europese Week van de Begraafplaats die duurt tot en met zondag 7 juni.

Van de 4200 begraafplaatsen die Nederland telt neemt een zestigtal deel aan dit publieksevenement. Heerlen draagt hieraan bij door op zaterdag 6 juni een open dag te houden op begraafplaats Akerstraat 35 in Heerlen-Centrum, van 10.00 tot 16.00 uur.

Mogelijkheden voor begraven

Belangstellenden kunnen hier dan kennis maken met alle mogelijkheden voor begraven in Heerlen. Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan een graf of een urnenmuur. Het unieke van begraafplaatsen is dat nabestaanden een geliefde kunnen gedenken op een plek waar de overledene ‘tastbaar’ aanwezig is. Daarbij biedt de omgeving met speciaal aangelegde landschapsarchitectuur een plek die geestelijke ondersteuning biedt bij het rouwproces.

Rondleidingen

Tijdens de rondleidingen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur is een aantal bijzondere graven en monumenten van Begraafplaats Akerstraat te bezichtigen. Ook is er informatie verkrijgbaar over de mogelijkheden van begraven op de andere algemene begraafplaatsen in Heerlen zoals Randweg Hoensbroek, Begraafplaats Imstenrade en Begraafplaats Heerlerheide. Het gaat dan om bijvoorbeeld de keuze voor een graf, de kosten, het onderhoud ervan en de grafrechten. Naast de beheerders van de begraafplaats, zullen er ook begrafenisondernemers, steenhouwers, bloemisten en andere ondernemers aanwezig zijn om informatie te geven over de mogelijkheden rondom het laatste afscheid.

Afscheidswijzer Parkstad Limburg

In de stand van de gemeente Heerlen kan men ook een exemplaar van de nieuwe Afscheidswijzer Parkstad Limburg ophalen. In de Afscheidswijzer is een uitgebreide hoeveelheid informatie te vinden rondom uitvaart en uitvaartopties in de regio Parkstad Limburg. Ook op andere plaatsen in de regio Parkstad kan de afscheidswijzer Parkstad Limburg gratis meegenomen worden.

Reacties