Straks nog maar 1000 postkantoren en 10.000 brievenbussen in Nederland

Foto: FredZ / Foter / CC BY

PostNL mag het aantal brievenbussen en postkantoren drastisch verminderen.

Dat is, in de visie van PostNL ondersteund door de meerderheid van de Eerste Kamer, nodig om de basisvoorziening voor gewone post rendabel te houden nu post steeds vaker digitaal wordt verstuurd. Het aantal brievenbussen wordt van 19.000 stuks teruggebracht naar 10.300, terwijl het aantal postkantoren zelfs met 60% slinkt: van de 2500 postkantoren houden er nog maar 1000 hun klep open.

Ouderenbond Unie KBO heeft deze ontwikkelingen met argusogen gevolgd en is in gesprek gegaan met PostNL over de gevolgen ervan. Want hoewel ook ouderen hun (post)diensten vaker via internet uitvoeren, maken zij nog steeds vaak gebruik van de traditionele postdiensten.
PostNL heeft toegezegd de brievenbussen te laten staan op centrale plaatsen of op plaatsen waar al veel aanloop door ouderen is zoals de ingang van een woonwijk, bij zorginstellingen of een winkelcentrum.

Ook drong de ouderenbond er bij PostNL op aan de klanten goed te informeren waar de meest nabije brievenbus te vinden is. PostNL zal dit via huis-aan-huisberichten en de lokale media gaan communiceren.

Reacties