Voorjaarskermis in Heerlen-Centrum

Van vrijdag 5 juni tot en met woensdag 10 juni strijkt de voorjaarskermis weer neer in de binnenstad van Heerlen.

Er staan ongeveer 60 attracties en kramen verdeeld over de Bongerd, Pancratiusplein, Promenade en Van Grunsvenplein. Ook dit voorjaar staat weer voor iedereen wat wils op de Heerlense kermis. Het is een mix van spectaculaire attracties voor durfallen en iets rustigere attracties voor het hele gezin. En het is weer mogelijk foto’s te maken in de #Zwerfie.

Voor de liefhebbers van snelheid en spanning is er de Disco-Train, de Breakdance, de BoosterMaxx en het Spookhuis. Terug van weggeweest is de grote achtbaan met draaiende gondels. En ook de oude bekende botsauto’s zijn er natuurlijk. De kleintjes kunnen zich vermaken in de draaimolen, Buggy’s en de Teacups. Of over het water lopen in de Waterballs of springen op de trampoline.
Natuurlijk staan er ook tal van spelletjes waar leuke prijzen te winnen vallen en allerlei eetkramen met heerlijke lekkernijen. Verder is er een kermismarkt waar men lekker kan neuzen naar leuke sieraden, mooie kleding een fraai dekbedovertrek of nog veel meer.

Scrat, schminken en korting op Familiedag

Op kermiswoensdag is het Familiedag. Vanaf 14.00 uur loopt Scrat, de grappige eekhoorn van Ice-Age rond op de kermis en tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen kinderen gratis geschminkt worden. Verder geven kermisexploitanten extra korting.

De #Zwerfie voor de Campagne Heerlen Schoon

Ook staat de #Zwerfie op de kermis. Op de hoek van de Bongerd/Saroleastraat kunnen mensen op een ludieke manier een gratis zwerfie laten maken: een selfie terwijl je zwerfafval weggooit. De foto’s komen later op de website van de gemeente Heerlen. De #Zwerfie wordt ingezet in het kader van de campagne Heerlen Schoon, een campagne om inwoners en bezoekers bewust te maken en een bijdrage te laten leveren aan een schone leefomgeving.

Openingstijden

De openingstijden van de kermis zijn als volgt:
Vrijdag 5 juni 16.00 tot 01.00 uur
Zaterdag 6 juni 13. 00 tot 01.00 uur
Zondag 7 juni 13.00 tot 24.00 uur
Maandag 8 juni 14.00 tot 24.00 uur
Dinsdag 9 juni 14.00 tot 24.00 uur
Woensdag 10 juni 14.00 tot 24.00 uur

Officiële opening

Hoewel de kermis al op vrijdag begint, wordt deze op zondag 7 juni na afloop van de stadsprocessie, omstreeks 12.30 uur, officieel geopend door Wethouder Nico Aarts samen met het kindercollege. Deze opening vindt plaats op het Pancratiusplein en wordt opgeluisterd door Koninklijke Harmonie Heerlen en schutterij St. Sebastianus.

Verplaatsing weekmarkten

De donderdagmarkt verschuift van de Bongerd naar de Promenade, terwijl op zaterdag en dinsdag de levensmiddelenmarkt te vinden zal zijn op de Promenade en de Honigmanstraat. De grote dinsdagmarkt vervalt helemaal.

Reacties