‘Brunssummerheide by night’

Ervaar op zaterdag 20 juni een deel van de kortste nacht van het jaar op de Brunssummerheide in Heerlen.

Onder begeleiding van Natuurmonumenten kun je een midzomernachtwandeling maken van 4,5 of 9 kilometer. Met je deelname aan een van deze tochten beleef je niet alleen een unieke nachtelijke ervaring maar steun je bovendien de Nederlandse natuur.

Natuurmonumenten organiseert in de kortste nacht van het jaar door heel Nederland de Midzomernachtloop. Er zijn ruim 30 tochten uitgezet, waarvan twee in Zuid-Limburg. Op de Sint-Pietersberg in Maastricht en op de Brunssummerheide in Heerlen. Wandelaars steunen met het inschrijfgeld de aankoop van bloemrijke weides. Die zijn nodig voor vlinders, bijen en vogels om te kunnen overleven.

Nachtelijk avontuur

Wandelaars lopen op eigen gelegenheid. Gewapend met een zaklamp, volgen ze de route die met reflectoren is uitgezet. Onderweg ontmoeten ze boswachters die hun verrassen met allerlei weetjes over het nachtelijke leven in de natuur. Zo gaan ze bijvoorbeeld vleermuizen detecteren en nachtvlinders spotten. Op de Brunssummerheide kun je bovendien een blik werpen op de sterrenhemel door de grote telescoop van Sterrenwacht Limburg. Onder het genot van een hapje en drankje op het nachtterras van restaurant Schrieversheide wordt het nachtelijk avontuur afgesloten.

Bescherming van de natuur

Natuurmonumenten wil met de wandeltochten mensen bewust maken van de nachtelijke schoonheid van de natuur en hen doordringen van het belang van bescherming ervan. De routes lopen door bossen, heidevelden, akkers en langs velden. Daar struinen reeën en roepen bosuilen.
“In de nacht is de natuur op haar mooist. Dieren jagen en gedragen zich anders dan overdag” zegt boswachter Niki Jasper.

Aanmelden

Meer informatie over inschrijven en de wandelingen is te vinden op www.midzomernacht2015.nl/de-tochten. Wees er op tijd bij, want het aantal startbewijzen per vertrektijd is aan een maximum verbonden om de natuur niet onnodig veel te verstoren.
Er kan tussen 22.00 uur en 23.30 uur vertrokken worden en de startbewijzen kosten € 14,50 per volwassene, kinderen (t/m 12 jaar) betalen € 7,50.

Reacties

Cookieinstellingen