Komend weekend ‘Limburgs Mooiste’

Ruim 15.000 fietsers vermalen aanstaande zaterdag de nodige toerkilometers onder hun pedalen tijdens de 24e editie van Limburgs Mooiste.

Het fietsevenement, want dat is sinds 2012 de aanduiding van dit tweedaagse cyclistische spectakel, start en eindigt dit jaar voor het eerst in haar historie in hartje Heerlen. Het Burgemeester van Grunsvenplein, beter bekend als Schouwburgplein, is het zenuwcentrum van Limburgs Mooiste van waaruit de fietsliefhebbers uit heel Nederland en omstreken over het Limburgse en Euregionale heuvelland uitwaaieren. Op die manier hoopt de organisatie (en de gemeente Heerlen) dat Heerlen als stad, koop- en horecacentrum meer profiteert van het aanwezige publiek en deelnemers.

Routes voor iedereen

De wielrijders kunnen op zaterdag 30 mei kiezen uit 7 verschillende routes voor de racefiets, 3 routes voor mountainbike en een speciale familietocht langs Limburgs Mijnhistorie voor gewone fiets en E-bike. Maar de best getrainden en meest fanatieken komen ongetwijfeld voor de uitdaging van de ‘oranje lus’: 210 kilometers puur fietsplezier inclusief 2.119 kuitentergende hoogtemeters.

Aanvullend programma

De massale inspanning op twee wielen wordt gelardeerd met een fietsbeurs, een camping, een entertainmentprogramma, en arrangementen voor (bedrijven)teams. Vanaf vrijdagmiddag 14.00 is het evenemententerrein op het Schouwburgplein geopend. Om 17.30 volgt de start van de FLM Race, een wedstrijd van ongeveer 150 kilometer voor elite- en belofterenners in het kader van de KNWU clubkampioenschappen, waarvan de finish rond de chronometer van 21.30 uur wordt verwacht. Tot die tijd valt vanaf 18.00 uur op het plein te genieten van livemuziek.

Lees ook:

Reacties

Cookieinstellingen