Fiets langs Limburgs mijnhistorie

Foto: Limburgs Mooiste

Tijdens ‘Limburgs Mooiste’, het 2-daagse evenement voor fietsrecreanten kunt u op zaterdag 30 mei een speciaal uitgezette ‘Mijnroute’ fietsen.

Deze familietocht is uitgezet in het kader van het Jaar van de Mijnen (2015) en voert door groengebieden en langs het historisch erfgoed van het mijnverleden in Parkstad.

Mijnhistorie

De afstand van de tocht is 45 km. Maar door afkortingen of een extra lus is de tocht aan te passen naar ongeveer 25, 32 of 60 km. Op de route zijn verschillende objecten uit de mijnhistorie speciaal voor de deelnemers opengesteld. Onder andere mijnschacht Nulland in Kerkrade, en het oude schachtgebouw van de ON I dat nu het Mijnmuseum in Heerlen is. Rolduc, dat aan de wieg stond van de kolenwinning in Nederland, is een pauzeplek in deze familietocht.

Mijnroute

Deelnemers kunnen starten tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Tussen 10.00 uur en 11.00 uur vindt een ludiek openingsprogramma van de Mijnroute plaats op de Schouwburgplein in Heerlen. Deze familieroute is alleen met stadsfietsen, mountainbikes of E-bikes te rijden, omdat in het parcours enkele niet verharde stukken zijn opgenomen die niet geschikt zijn voor racefietsen.

Koelpungel

Het deelnamebewijs is inclusief een routebeschrijving, en zolang de voorraad strekt, een “koelpungel” met enige proviand voor onderweg. Ook een consumptie op een van Limburgs Mooiste terrasjes onderweg, een drankje aan de finish en een leuke Limburgs Mooiste 
Mijnroute 2015 herinnering zijn bij de inschrijving inbegrepen.

U kunt zich hier inschrijven.