Doorzoekingen actiedag tegen motorbendes nog in volle gang

De politie heeft woensdag 5 raketwerpers, automatische wapens en handvuurwapens aangetroffen tijdens de grote politieactie tegen motorbendes in Limburg. Dat is vanmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het provinciehuis in Maastricht.

Behalve het wapentuig is ook een drugslaboratorium gevonden voor synthetische drugs en een hennepkwekerij. Ook is beslag gelegd op 4 gestolen dure auto’s en ,,vele kilo’s munitie”.

De politie heeft 20 mensen gearresteerd; 19 mannen en 1 vrouw. Van de arrestanten zijn 14 personen lid van de motorclub Bandidos, onder wie president Ramakers.

Bij deze gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie (OM) Limburg, politie en gemeenten tegen motorbendes zijn op ruim 35 locaties invallen geweest in het kader van een lopend onderzoek naar Outlaw Motorcycle Gangs (OMG). Niet alleen in Limburg, maar ook in Brabant, België en Duitsland. Bij deze grootscheepse actie zijn bijna 400 medewerkers van politie en justitie betrokken. Ook werden hondengeleiders, de Mobiele Eenheid, een politiehelikopter en landelijke experts ingezet.

De aanpak van OMG’s heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie omdat de leden op grote schaal betrokken zouden zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie.

 

 

 

Reacties