Weer een cultuureducatieweek voor alle Heerlense basisscholen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 juli vindt voor de leerlingen van groepen 5 en 6 van alle Heerlense basisscholen de cultuureducatieweek plaats. De cultuureducatieweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum, Parkstad Limburg Theaters en SCHUNCK werken mee aan dit project.

Tweede editie

Na een succesvolle eerste editie in november 2021 hebben de deelnemende culturele partners in Heerlen opnieuw de handen ineengeslagen om een inspirerend cultureel programma voor de leerlingen samen te stellen. Dit jaar zijn de groepen 5 en 6 aan de beurt.

Terug naar het verleden

De leerlingen graven naar hun eigen verleden tijdens een bezoek aan het nieuwe Mijnmuseum en duiken in de rijke geschiedenis van het Romeinse badhuis in het Thermenmuseum. SCHUNCK daagt de leerlingen uit het geheim van het Glaspaleis te ontcijferen, waarna deze dag eindigt met een voorstelling bij Parkstad Limburgs Theaters: ‘’De Tovenaar van Oz.’’ Zo ontdekken de leerlingen het hele verhaal van Heerlen; van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu.

Wethouder Jordy Clemens: “Wij zijn ontzettend blij dat we na het succes van vorig jaar opnieuw een cultuureducatieweek kunnen organiseren voor enthousiaste leerlingen in Heerlen. Wij willen dat ieder kind kennis kan maken met al dat moois dat onze stad te bieden heeft.’’

Kosteoos programma

Tijdens deze cultuureducatieweek mogen de Heerlense leerlingen kosteloos proeven aan het rijke culturele aanbod van de stad. Kunst, cultuur en erfgoededucatie zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen tot creatieve en kritische volwassenen.