‘Buurtactieregeling’ om samen uw buurt te verbeteren

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De gemeente heeft dit jaar weer budget voor nieuwe initiatieven om de onderlinge sfeer of de participatie in de buurt te bevorderen.

Om u een idee te geven: een spelletjesdag organiseren, samen een plantsoentje opknappen of een gezamenlijke moestuin beginnen. Of een grote schoonmaakbeurt van de straat of speeltuin. Andere acties zijn natuurlijk ook mogelijk. Het gaat in elk geval om ideeën waarbij buurtbewoners samen aan de slag gaan en die het netwerk in de buurt versterken. Vóór en door de buurt is het motto!

Succesvolle aanvragen

Inmiddels zijn er bijna 30 aanvragen goedgekeurd. Een greep hieruit: het Koempelcup-voetbaltoernooi in GMS dat ook met medewerking van Roda JC werd gehouden. Het evenement Geluksroute 045 in Heerlen-Centrum, buurtfeesten in Heksenberg, Welten en De Dem. In Passart wordt gezamenlijk een moestuin aangelegd. In Ten Esschen gaan buren samen het groot onderhoud van een kapelletje doen. In Welten-Benzenrade is ‘kom eens op de soep’ opgezet: wekelijks eten buurtbewoners hier samen een soepje en ondertussen leren ze elkaar ook beter kennen!

Doe een aanvraag als uw buurt mee wil doen

Met de zomerse periode in het vooruitzicht doet de gemeente een herhaalde oproep aan iedereen in Heerlen en Hoensbroek om vooral gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden. Er is nog voldoende budget. Iedereen kan een financiële bijdrage vragen uit het Buurtactiebudget voor nieuwe initiatieven. Een regiegroep beoordeelt welke bijdrage nodig is om het initiatief tot een succes te maken. Zij kan maximaal € 5000,- per aanvraag toekennen.

Meer weten?

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de voorwaarden of de manier waarop u deze subsidie kunt aanvragen, klikt u hier.  Daar kunt u ook online een aanvraag doen.

Heeft u vragen? Bel dan met de gemeente (tel.nr. 14045) en vraag naar BGW.

Reacties