Zondag 31 mei: Braderie in Welten

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Op de laatste dag van deze maand, zondag 31 mei, vindt in Welten de Braderie plaats die door muziekvereniging TOG Welten georganiseerd.

Nadat de zaterdag ervoor door Harmonie TOG gezamenlijk met Harmonie St. Cecilea uit Schinveld een concert is gegeven in het gemeenschapshuis van Welten (aanvang 19.30 uur), vormt de zondag erna de Weltertuinstraat (tussen de Pijnsweg en De Doom) vanaf 10 uur in de ochtend tot 17 uur in de namiddag het decor van de inmiddels bekende Braderie, ook wel de ‘Weltense Schuifel’ genoemd.

Naast marktkraampjes van waarachter veel inwoners van Welten en Benzenrade hun spullen van eigenaar trachten te verwisselen, zijn er natuurlijk ook de nodige drankjes, spijzen, hapjes en vooral muzikaliteit te consumeren.

Al om 11.00 uur begint een concert van het Jeugdorkest van TOG Welten, om 12.00 volgt een optreden van de Waltine kapel. De Crombacher muzikanten uit Gracht Kerkrade vervolgen om 14.00 uur, en de Big Band Doomkollektief speelt vanaf 16.00 uur de slotakkoorden van deze muzikale Braderie.

De opbrengst van de braderie komt ten goede van de ‘Young Brass’ opleiding die muziekvereniging TOG verzorgt op de basisschool St. Martinus in Welten. Kinderen van groep 5 kunnen daarbij gedurende 5 maanden bekend raken met een blaasinstrument.

Reacties