Horrorklassieker ‘Frankenstein’ eenmalig op groot scherm bij SCHUNCK

Foto: SCHUNCK

In het kader van de ‘Maand van het spannende boek’ toont SCHUNCK op 29 juni de horrorklassieker Frankenstein (1931) van regisseur James Whale in haar bioscoop.
Voorafgaand aan de filmvertoning geeft dr. Liesbeth Vonhögen-Geertsema een lezing getiteld ‘De tragiek van het monster’ bij deze film met Boris Karlof als het monster

Monster van Frankenstein

Het monster van Frankenstein wordt over het algemeen als een angstaanjagende, afschrikwekkende figuur voorgesteld.
Mary Shelley heeft in haar ‘gothic novel’ echter veel meer laten zien dan de schepping van een monster. Wat doet dr. Frankenstein en hoe verhoudt hij zich tot zijn creatie? Op welke manier hebben zijn experimenten navolging gekregen in de literatuur?

Na de lezing vertonen we de horrorklassieker op groot scherm.
Het monster, gespeeld door Boris Karlof in deze verfilming, kwam echt tot leven en is nog steeds een icoon in de hedendaagse popcultuur.

Over de spreker

Dr. E.G.M. (Liesbeth) Vonhögen-Geertsema is neerlandicus en cultuurwetenschapper. Zij studeerde Nederlands aan de Katholieke Leergangen in Sittard en Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit in Heerlen. Hier promoveerde zij in 2017 op een proefschrift over de doorwerking van de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse poëzie tussen 1945 en 2005. Ze schrijft poëzierecensies en begeleidt leesgroepen.

Film en lezing ‘de tragiek van het monster’

  • 29 juni 2022 / SCHUNCK Glaspaleis / 19:30 uur / €7,50 / Tickets: schunck.nl
  • Film en lezing worden geprogrammeerd in samenwerking met HOVO Limburg