Heerlen krijgt nieuw outdoor ‘Knaltibal Festival’ boordevol feest én carnaval

Foto: Maurice Vinken / www.kleurstof.eu | Dusk To Dawn Entertainment

In navolging op drie uitverkochte edities van het evenement “Knaltibal” in Music Dome Kerkrade, dat afgelopen carnaval plaatsvond, presenteren de organisatoren voor het eerst een outdoor editie genaamd ‘’Knaltibal Festival’’ op zaterdag 23 juli 2022 in het Douvenrader Park in Heerlen, nabij de voetbalvelden van Weltania en v.v. Eikenderveld.

Artiesten

De organisatie maakte 17 mei de volledige line-up bekend met (inter)nationale headliners als Adaro, JeBroer & Mr. Polska, Mart Hoogkamer, Mental Theo, Outsiders, Team Atje Voor De Sfeer (bestaande uit Altijd Larstig & Rob Gasd’rop & René Karst), Tony Junior, DJ Zany, Big Benny, Dieter Koblenz, Frans Theunisz, John Tana, Papa Lauda en vele anderen.

Zomercarnaval 2.0

Dát is de insteek van Knaltibal Festival: één groot verkleedfeest in het hartje van de zomer! Het evenement staat voor álles wat met feest te maken heeft. Dit past de organisatie dan ook toe in alle aspecten van het evenement, van leveranciers t/m artiesten.
“Voor deze eerste outdoor editie mikken we op 7.500 bezoekers en pakken we dus groots uit! Zo zijn er drie area’s met verschillende soorten genres en bijpassende artiesten, diverse foodtrucks en XXL spellen.” aldus Kenny Mordang (eigenaar van Dusk To Dawn Entertainment en oprichter van Essential Festival en Knaltibal).

Programma

“Een festival is zoveel meer dan alleen een artiestenprogrammering” aldus Ramon Luckers (mede-organisator en eigenaar van Move To Sound B.V. en oprichter van Music Dome). De organisatie heeft er dan ook voor gekozen om een drietal area’s in te richten én XXL spellen toe te voegen. Zo is er naast de mainstage een feestcafé met heuse aprés ski sfeer waar onder andere John Tana met zijn carnavalskraker “Boursin” op zal treden én een opblaasbare roze feestkerk met silent disco.

Initiatiefnemers

De organisaties Move To Sound en Dusk To Dawn Entertainment slaan de handen ineen voor Knaltibal Festival. “Samen bundelen we onze krachten zodat we onze achterban die zó snakt naar festivals dit nieuwe concept op grotere schaal kunnen aanbieden.” aldus Ramon Luckers.

Minimum leeftijd

Jongeren tussen de leeftijd van zestien en zeventien vallen dikwijls tussen wal en schip. Daarom heeft de organisatie besloten een minimumleeftijd van zestien jaar te hanteren. “We vinden een eerste kennismaking met festivals voor deze doelgroep, in een veilige omgeving, enorm belangrijk. We richten ons veiligheidsplan evenals protocollen dan ook speciaal in op deze doelgroep” aldus Kenny Mordang.

Ticket verkoop

Tickets zijn te koop vanaf 24 mei om 19:00 vanaf het schappelijke tarief van €4,99 via www.knaltibal.nl/tickets. “Ook, en vooral in deze tijden van inflatie, vinden we het van belang om een schappelijke entreeprijs te rekenen. Daarom hebben we ervoor gekozen om te werken met verschillende ticketfases”, aldus Ramon Luckers.