Van 4 tot en met 8 mei geen treinen van, naar en via station Heerlen

Foto: Nieuws.nl | Redactie Parkstad

Van 4 tot en met 8 mei werkt ProRail aan het station in Heerlen. Gedurende deze werkzaamheden rijden er geen treinen van, naar en via Heerlen.

Ingrijpende spoorwerkzaamheden

De ‘buitendienststelling’ van het traject Heerlen – Landgraaf in het kader van de spoorverdubbeling nadert zijn einde. Maar tijdens de laatste dagen van deze ingrijpende spoorwerkzaamheden moet er flink op het station van Heerlen worden gewerkt. Er worden onder andere nieuwe perrons gebouwd en meubilair wordt aangepast.

Daardoor kunnen er van 4 tot en met 8 mei geen treinen rijden tussen Valkenburg en Heerlen en niet tussen Sittard en Heerlen.
Op deze trajecten wordt door de NS en Arriva vervangend vervoer ingezet.

De Intercity’s uit Eindhoven rijden niet verder dan Sittard.
NS zet snelbussen in tussen Heerlen en Sittard en Arriva rijdt met stopbussen tussen Heerlen en Sittard, Heerlen en Valkenburg, en Heerlen en Kerkrade Centrum.

Voor actuele treintijden is het raadzaam om voor vertrek de reisplanner te checken.

Spoorverdubbeling

Het treintracé Heerlen-Landgraaf wordt helemaal op de schop genomen om het enkelspoor te vervangen door een dubbele spoorbaan.
Sinds vrijdag 4 maart werkt de aannemer 9 weken aan dit stukje vrijwel kaarsrecht spoor van ietsje meer dan 3 kilometer.
In opdracht van de provincie Limburg verdubbelt ProRail het spoor om daarmee ruimte te geven voor twee reizigerstreinen van Arriva die per uur over de landsgrenzen naar Duitsland gaan vanaf Maastricht naar Aachen Hauptbahnhof.