Roda JC Kerkrade wint met 2-1 van Jong FC Utrecht

Roda JC Kerkrade is het weekend met twee wedstrijden tegen de belofteteams van FC Utrecht en AZ qua resultaat goed begonnen. Door deze winst en het puntenverlies van Jong Ajax staat Roda JC nu op plek 5 in de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

In een winters decor scoorden vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion Davy van den Berg en Robert Klaasen voor de ploeg van Jurgen Streppel.
Terwijl de sneeuw het veld langzaam wit kleurde werd er voorafgaand aan de wedstrijd één minuut geapplaudisseerd ter nagedachtenis aan de overleden Frits Schrouff.

De eerste kans was er in de derde minuut voor Patrick Pflücke. De aanvoerder van vanavond schoot een voorzet van Dylan Vente tegendraads op doel, maar Thijmen Nijhuis kon de bal keren. In de rebound probeerde Amir Absalem (geblokt) en Dylan Vente (afstandsschot naast) het nog. Ook zij wisten niet te scoren. Nog voor de wedstrijd tien minuten oud was kreeg Roda JC de volgende kans. Op aangeven van Xian Emmers zag Vente zijn schot geblokt worden en over het doel gaan. Na een kwartier spelen zijn de bezoekers voor het eerste gevaarlijk. Een afstandsschot van Eros Maddy werd gekeerd door Rody de Boer.

Na een halfuur spelen voorkwam Daryl Werker dat Mees Rijks de bezoekers op voorsprong kon schieten. De verdediger blokte een schot van binnen het strafschopgebied. In de 37e minuut van de wedstrijd was de thuisclub weer eens gevaarlijk. De bal werd teruggelegd door Stefano Marzo op Emmers. De Belg schoot de bal richting korte hoek, maar doelman Nijhuis kon de bal naast het doel tikken.

Op slag van rust kwam de ploeg van Jurgen Streppel, uit het niets, dan toch op voorsprong. Een fraaie aanval via Pflücke, Absalem en Vente komt uit bij Davy van den Berg. Uitgerekend de huurling van FC Utrecht scoorde met een fraaie schuiver de 1-0.

Na rust begon Jong FC Utrecht sterk aan de tweede helft. Mede dankzij een sterk blok van Absalem op de doellijn, kwamen de jongelingen uit de Domstad niet op gelijke hoogte. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft was het dan toch raak. Derensili Sanches schoot de bal door de benen van De Boer in het doel.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen was de eerste doelpoging van Roda JC na lange tijd meteen raak. Met wat fortuin schoot invaller Robert Klaasen de bal langs doelman Nijhuis en bracht zijn ploeg op 2-1. Met iets minder dan tien minuutjes nog te spelen kwamen de Limburgers goed weg. Een voorzet van Gabriël Gulhaci was net te scherp voor Mees Rijks. Niet veel later was de thuisclub gevaarlijk via een afstandsschot van Pflücke.

In de resterende tijd bleven zowel grote kansen als doelpunten uit waardoor Roda JC met 2-1 won van Jong FC Utrecht.

Tekst en bron: Roda JC Kerkrade