Jamil Takidine tekent zijn eerste profcontract bij Roda JC

Foto: Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Jamil Takidine over een contract van twee jaar, plus een optie voor een derde jaar.
In augustus 2021 tekende Jamil een amateurcontract in Kerkrade, maar de 19-jarige Belg ligt nu tot minimaal de zomer van 2024 vast.

Takidine sloot in de voorbereiding op het huidige seizoen als testspeler aan bij de hoofdmacht van Roda JC en tekende niet veel later een amateurcontract.
Tot dusver kwam de rechtsback dit seizoen negen keer in actie, waarvan één keer vanaf het eerste fluitsignaal, namelijk in het gewonnen bekerduel tegen FC Den Bosch (2-1).
Na een blessureperiode van een kleine drie maanden sloot de Belg halverwege maart weer volledig aan bij de wedstrijdselectie.

Progressie

Jurgen Streppel, hoofdtrainer Roda JC: “Jamil heeft de afgelopen periode laten zien over wilskracht en doorzettingsvermogen te beschikken. Het is een harde werker en hij geeft iedere dag alles om beter te worden. Het is dan ook mooi dat we Jamil nu voor een langere periode aan de club kunnen binden.”

Speelminuten

“Vanaf de eerste dag heb ik het erg naar mijn zin gehad in Kerkrade. De afgelopen seizoenen is gebleken dat jonge spelers hier de kans krijgen om uiteindelijk een basisplaats te veroveren. Ik ben dan ook enorm trots dat ik nu de kans krijg om mijzelf verder te ontwikkelen en ik hoop snel minuten te mogen maken op het veld”, aldus Jamil Takidine.