Roda-mecenas Frits Schrouff (82) overleden

Frits Schrouff ontvangt de Gouden Erepenning van Kerkrade (2019).
Frits Schrouff ontvangt de Gouden Erepenning van Kerkrade (2019).
Foto: Gemeente Kerkrade

Frits Schrouff, zakenman en vooral bekend als fervent supporter, suikeroom en voormalig mede-eigenaar van Roda JC, is afgelopen nacht op 82-jarige leeftijd overleden.
Frits Schrouff werd op 17 februari 1940 geboren in Schaesberg.
Op 23-jarige leeftijd startte hij een eigen bedrijf dat producten leverde aan Indische Nederlanders. Heuschen & Schrouff groeide uit tot een Europees marktleider in Aziatische producten.

Roda JC

In de zomer van 2015 nam Schrouff het in financieel zwaar weer verkerende Roda JC over. Dankzij zijn miljoeneninjecties bestaat de club nog steeds en heeft de club de weg naar boven weer ingezet. Tot zijn overlijden bleef Schrouff een belangrijk klankbord voor de directie en de RvC van de club.

Roda JC en Frits Schrouff blijven altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. “De dank aan Frits Schrouff voor alles wat hij voor de club gedaan heeft, is niet in woorden uit te drukken’, laat de club weten in een ‘in memoriam’ op de website. “Roda JC wenst zijn familie heel veel sterkte de komende tijd. Bedankt voor alles lieve Frits, rust zacht.”

Roda JC opent vanaf woensdag 23 maart 10.00 uur een condoleanceregister in de centrale hal van het Parkstad Limburg Stadion.
Het condoleanceregister zal later aan de familie worden aangeboden.