Gratis compost bij Rd4-milieuparken in kader van landelijke compostdag

Foto: Rd4

Vanaf komende donderdag 24 maart kunnen inwoners van de Rd4-gemeenten een week lang gratis 1m³ compost per huishouden afhalen bij de Rd4-milieuparken.
De reinigingsdiensten verwachten deze compost te kunnen verstrekken tot en met zaterdag 2 april, maar hierbij geldt wel: ‘zolang de voorraad strekt’.

Met het uitdelen van compost bedanken Rd4, gemeenten en Attero jaarlijks iedereen voor de inspanning om GFT-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

Bodemverbeteraar

Compost wordt gemaakt van GFT-afval en is perfect geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Praktische informatie

  • De gratis compost kan vanaf donderdag 24 maart 2022 worden afgehaald bij de Rd4-milieuparken in Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Margraten, Rijckholt, Schinnen en Vaals.
  • Neem een geldig legitimatiebewijs en je milieupas mee. Dit mag ook de digitale milieupas uit de Milieu App zijn.
  • De compost dient ter plekke geschept te worden. Daarom is het handig om zelf een schep mee te nemen en iets waar de compost in kan, zoals een emmer, kuip, stevige zak of aanhanger. Wanneer je de compost per aanhanger vervoert, vergeet dan niet om een afdekzeil mee te nemen. Je riskeert anders onderweg een boete.
  • Per huishouden geldt een maximum van 1m³ compost.
  • Voor het afhalen van compost geldt: ‘zolang de voorraad strekt’.