Online Street Art platform als antwoord op kritiek muurschilderingen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Gisteren heeft Street Art Heerlen vervroegd haar website ​streetartheerlen.nl​ op het internet geplaatst.

Met deze lancering hopen de initiatiefnemers, Street Art fanatiekelingen uit Heerlen die trots zijn op de kunstwerken in hun stad, digitaal tegengas te kunnen geven aan de recente negatieve publiciteit rond Street Art als gevolg van de kritische vragen die GroenLinks hierover stelde. Sindsdien was het een drukte van belang op de facebookpagina’s van Street Art Heerlen.

Sanne Gijsbers (Attractive Window): “Mijn telefoon staat roodgloeiend sinds de eerste publicatie, mooi al die aandacht maar wel om de verkeerde redenen. Al die prachtige schilderingen doen wat met de stad en dat willen wij laten zien, maar wel op een positieve manier.”

Het team van Street Art Heerlen lanceert de eerste versie van haar website daarom vervroegd. Op de pagina staat een kaart met een overzicht van alle Street Art in Heerlen. Alle kunstwerken krijgen een plekje. Bezoekers worden aangemoedigd de initiatiefnemers te tippen op nieuwe Street Art. De site moet vooral gaan dienen als uithangbord voor de internationale reputatie van Heerlen als Street Art Hoofdstad van Nederland.

Bart Temme (Cuttin’ Class): “We hadden de lancering voor 5 juli voorzien, tijdens een Street Art evenement, maar naar aanleiding van de discussie rondom het werk van Inti vonden we dat we nu in actie moesten komen.”

De initiatiefnemers zijn trots op de kunstwerken in Heerlen. Gijsbers schiet foto’s en blogt hierover op instagram en facebook. Kunstencentrum Signe exposeert kunst op haar eigen locatie en was initiator van Street Art in Heerlen. Stichting Cuttin’ Class is samen met James Jetlag schuldig aan een flink aantal kunstwerken in de stad, waarbij met nadruk tijdens de productie omwonenden worden betrokken.

Sinds gisteravond kan iedereen Street Art Heerlen online bezoeken.

"De gevel des aanstoots"
“De gevel des aanstoots”

Reacties

Cookieinstellingen