Verdachte bankhelpdeskfraude in Heerlen gezocht

Foto: Politie.nl

De politie is op zoek naar een oplichter die zich voordoet als helpdeskmedewerker van een bank en die inmiddels al vier mensen in Heerlen heeft opgelicht.
In totaal is er al zo’n 27.000 euro buitgemaakt.

Fraudehelpdesk

Op zondag 19 januari wordt een 71-jarige man uit Heerlen gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van de fraudehelpdesk van de bank. Deze geeft aan dat er een groot geldbedrag is overgemaakt van de rekening van de man naar een andere rekening. De zogenaamde bankmedewerker geeft aan dat hij door digitaal mee te kijken op de rekening van de man het bedrag veilig kan stellen. De man geeft daar toestemming voor en er worden door de zogenaamde medewerker een aantal handelingen verricht.

Omschrijving

Terwijl dat gebeurt, staat er iemand aan de voordeur van de 71-jarige man om zijn pinpassen op te halen. Te goeder trouw overhandigt de man zijn pinpassen.
Wanneer hij argwaan krijgt is het al te laat, want binnen enkele minuten tijd is al vijf keer gepind waarmee voor duizenden euro’s is buitgemaakt.
De verdachte die het geld heeft gepind is vastgelegd op camerabeelden. Ondanks dat hij een mondkapje droeg, zou hij nog goed te herkennen moeten zijn.

Video

Onderzoek

Nader onderzoek lijkt uit te wijzen dat de verdachte in twee dagen tijd nog 3 slachtoffers in Heerlen op dergelijke wijze heeft opgelicht.
Zo wist hij in totaal ruim 27.000 euro buit te maken.
Herkent u de verdachte? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).