Max Verstappen tot en met 2028 bij Red Bull Racing

Foto: Kamran Jebreil-Pool//Getty Images/Red Bull Content Pool

Nadat hij in 2021 zijn eerste Formule 1-wereldtitel veroverde, heeft Max Verstappen nu een langdurige contractverlenging getekend. Daardoor blijft de 24-jarige Nederlandse coureur tot eind 2028 exclusief bij Oracle Red Bull Racing.

Makkelijke beslissing

Over de nieuwe vijfjarige deal, liet Max weten: “Ik geniet er echt van om deel uit te maken van het Oracle Red Bull Racing team, dus de keuze om tot en met het seizoen 2028 te blijven, was een makkelijke beslissing. Ik hou van dit team en vorig jaar was gewoon ongelooflijk: vanaf onze samenwerking in 2016 is het ons doel geweest om het kampioenschap te winnen en dat hebben we gedaan. Dus nu gaat het erom om nummer één zo lang mogelijk op de auto te houden.”

Vertrouwen

Oracle Red Bull Racing CEO en teambaas Christian Horner voegde daaraan toe: “Dat Max tot eind 2028 bij Oracle Red Bull Racing heeft getekend, is een echte verklaring van vertrouwen. Onze voornaamste focus ligt op het behouden van Max zijn wereldtitel, maar deze deal toont ook aan dat hij deel uitmaakt van de langetermijnplanning van het team. Nu de Red Bull Powertrains afdeling werkt aan het nieuwe motorreglement voor 2026, wilden we er zeker van zijn dat we de beste coureur op de grid hadden voor die auto.”

De nieuwe vijfjarige verlenging loopt tot eind 2028 en is een aanvulling op het oorspronkelijke contract, dat liep tot en met het seizoen 2023.