Tango Brutal met Sexteto Milonguero!

Foto: Wikimedia

Voor de derde keer wordt in de laatste week van mei in Heerlen Tango Brutal gevierd, ditmaal met extra danskracht.

Het wervelende Tangofestival ademt dit jaar nog meer Argentijnse ‘passion’ uit! Met o.a. Sexteto Milonguero én Miguel di Genova zal een dampende ‘Orquesta Tipíca’ de bezoekers in vuur en vlam zetten terwijl er vol overgave gedanst kan worden in een sfeervolle ambiance. Het meerdaagse festival speelt zich af op diverse locaties.

Er zijn als vanouds dansworkshops, dansdemonstraties én dansfilms over ‘el corazon’, de tango. Een doorlopende ‘milonga’ biedt iedereen de mogelijkheid Argentinië te beleven en Buenos Aires te ondergaan; alleen luisteren en toekijken is al puur genieten, maar de echte ‘tangotouch’ is er toch voor hem of haar die doet… Zet de dansschoenen daarom alvast klaar!

Tango Brutal wil zowel de tangodanser, de tangoluisteraar als de allover tangoliefhebber aanspreken middels een programma dat de tango, oud én nieuw, in zijn vele facetten laat zien, in concerten, showdansen, workshops, films, een luisteravond en een lezing.

Finale Grande

De Finale Grande op zaterdag 30 mei in Theater Heerlen is compleet met Sexteto Milonguero en Miguel di Genova (zanger van Otros Aires)!

De band Sexteto Milonguero ontstond in 2007 met het simpele verlangen om alleen tango-dans-repertoire te spelen dat perfect is voor milonga’s! Geïnspireerd door de jaren ’40 geeft Sexteto Milonguero een modern tintje aan deze bijzondere oude nummers.

Het orkest Otros Aires heeft in 2013 reeds opgetreden tijdens de Final Grande van Festival Tango Brutal. Nu gaat Miguel di Genova (zanger van het orkest) een bijzondere Dj set verzorgen waarbij hij zichzelf zal laten begeleiden door bijzondere videoprojecties en zal hij tevens de muziekstukken aanvullen met life zang en gitaarspel. Een zeer bijzondere Neo Tango Experience mag je wel zeggen. Hij zal zaterdagavond een set vóór en een set na het optreden van Sexteto Milonguero verzorgen.

Kijk hier voor een compleet overzicht van het festival.