Protestmanifestatie en steunbetuiging op de Bongerd

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Tijdens een manifestatie op de Bongerd in Heerlen vanmiddag tegen de bedreigingen, intimidatie en geweld tegen de mensen in de zorg was de boodschap van de verschillende sprekers duidelijk en unaniem. “Blijf met je tengels van onze zorgmedewerkers af.”

Sprekers van verschillende politieke partijen, de FNV, de voorzitter van de GGD Zuid Limburg Fons Bovens, wethouder Jordy Clemens en burgemeester Roel Wever van Heerlen riepen op om met respect om te gaan met de mensen die zich 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetten om zorg te bieden aan mensen die dat nodig hebben en hulp te bieden bij het zoveel mogelijk voorkomen van ziektes als gevolg van de huidige coronapandemie.

Bizar

Het is ronduit bizar wat er afgelopen week bij de testlocaties van de GGD is voorgevallen, ook daarover was iedereen het eens. “Het kan gewoon niet wat daar is gebeurd.” Mensen die met ziel en zaligheid hun werk uitoefenen bedreigen, intimideren en beschuldigen van genocide gaat te ver.

Burgemeester Roel Wever zei dan ook dat er alles in het werk wordt gesteld om aangifte te doen tegen de betrokken antivaxers.
Eerder deze week gaf hij al aan boos en verontwaardigd te zijn over het zomaar binnenvallen in de testlocatie en dat het absoluut niet kon dat er medewerkers gefilmd en bedreigd werden.