Heerlen gaat stevig investeren in Grasbroek, Musschemig en Schandelen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De gemeente Heerlen gaat stevig investeren in de wijk GMS, bestaande uit Grasbroek, Musschemig en Schandelen.
Dat gebeurt samen met bewoners, ondernemers, creatievelingen en andere samenwerkingspartners en geïnteresseerden. Anders gezegd: met iedereen die de buurt een warm hart toedraagt.
De basis hiervoor is gelegd in het project GMS on Tour dat in oktober vorig jaar in de wijk is uitgevoerd. De resultaten van GMS On Tour worden binnenkort aan de wijk gepresenteerd.

GMS On Tour

In het kader van de samenwerking vanuit de Regiodeal heeft de gemeente een intentieovereenkomst getekend met woningcorporaties Wonen Limburg, Weller, Wonen Zuid en Vincio en de Stadsregio Parkstad, om samen aan de slag te gaan met de leefbaarheid van de wijk. Dat resulteerde in het project GMS on Tour, waarvoor wethouder Loek Damen in oktober het startschot gaf. Heeft als doel een genuanceerd beeld te verkrijgen van de ontwikkelingsmogelijkheden van de wijk.

Plannen en ideeën

Op een laagdrempelige manier zijn daarmee plannen en ideeën opgehaald.
Onder meer met de opvallende groene tourbus, via workshops in het Cultuurhuis en met de inzet van kinderen van Basisschool de Horizon die als ‘kids-reporters’ hebben gewerkt.

Concrete acties

Het resultaat is een ontwikkelingsplan voor GMS. Daarin staan concrete acties voor de wijk.
Bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Willemstraat, het Lange Jan park, een betere verbinding met de binnenstad en de gezamenlijke aanpak van de openbare ruimte.
Dit plan is een basis waar bewoners, ondernemers, partners en investeerders verder op kunnen voortbouwen. De uitvoering hiervan zal de gemeente Heerlen samen oppakken met alle partijen die een rol spelen in GMS: de wijk maakt de wijk.

Op donderdag 10 februari wordt het ontwikkelperspectief aan de wijk gepresenteerd. Dat gebeurt met een wandeling door de wijk van 14.30 tot 17.00 uur.
’s Avonds is er nog een online bijeenkomst waarin de gemeente het plan toelicht.
Wil je mee wandelen, of meedoen met de online bijeenkomst? Meld je dan aan via [email protected].