Nieuwe Nor opent nieuwe zaal op donderdag 10 maart


Poppodium Nieuwe Nor in aanbouw, november 2021
Poppodium Nieuwe Nor in aanbouw, november 2021
Foto: Wim Huisken | Nieuwe Nor

Na twee jaar bouwen opent poppodium Nieuwe Nor 10 maart aanstaande haar deuren weer. Op dat moment is de nieuwe grote zaal klaar waarmee de capaciteit van het Heerlense poppodium verdrievoudigt. Er is in de twee zalen gelijktijdig plaats voor in totaal ruim duizend bezoekers.
Tijdens de voor het publiek gratis toegankelijke openingsavond op donderdag 10 maart 2022 reikt Pop in Limburg de Limburgse Popprijs uit en zijn er diverse optredens, waaronder een spectaculaire show van The Dirty Daddies.

Feestelijke (her)opening

Op donderdag 10 maart 2022 zal er voor het eerst live-muziek klinken vanuit de nieuwe, grote zaal van poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. In en om het pand zijn diverse optredens, met als uitschieter de spectaculaire visuele show van The Dirty Daddies. Directeur-bestuurder Johan de Niet: “We starten met een groot feest voor iedereen om samen de (her)opening te vieren”.
Zo staan er bijvoorbeeld een aantal bekende Limburgers en lokale helden achter de draaitafels tijdens een silent disco in de kleine zaal. Ook wordt, in samenwerking met de Limburgse popkoepel Pop In Limburg, de Limburgse Popprijs uitgereikt.
Kaarten zijn vanaf volgende week te winnen via de nieuwe website van de Nieuwe Nor. De uitreiking van de Limburgse Popprijzen en de openingshandeling worden live uitgezonden van 19:00 tot 20:00 uur op L1 TV.

Feestelijke openingsmaand

Na de openingsavond volgt een feestelijke openingsmaand met meer dan 25 activiteiten binnen en buiten de Nieuwe Nor.
De Nieuwe Nor schiet uit de startblokken met een divers en breed programma voor alle muziekliefhebbers in Parkstad, van brassmuziek tot hiphop en van techno tot schlager. Van bekende nationale artiesten, zoals Froukje en Goldband tot internationale acts als de Australische beatboxer Dub FX en hiphop-legende Mobb Deep.
In het nacht-programma is plaats voor lange dance-avonden met acts als Joyhauser, Dr. Lektroluv, Robert Hood en Black Sun Empire.

De Nieuwe Nor houdt rekening met een scenario dat vanwege corona-maatregelen de opening zal moeten worden verplaatst. “Maar op dit moment gaan we er gewoon voor”, aldus Johan de Niet. “Dat kan niet anders. We hebben afgelopen maanden ons team flink uitgebreid en iedereen is keihard aan de slag om de heropening te realiseren. We kunnen dan ook niet wachten om iedereen onze geweldige nieuwe zaal te laten zien”.

De directeur is supertrots op het resultaat van de uitbreiding: “De zaal is veel groter dan de huidige zaal maar voelt door zijn opzet even intiem. Hij heeft twee balkons met optimale zichtlijnen en biedt daardoor eindeloos veel mogelijkheden. Niet alleen voor de concerten en dance-avonden, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van conferenties. Met zijn capaciteit van 750 bezoekers past hij perfect in de reeds bestaande podiuminfrastructuur in Parkstad.”

Hét platform voor beleven en vernieuwen van popcultuur in Parkstad

De Nieuwe Nor transformeert als organisatie tot ‘hét platform voor beleven en vernieuwen van popcultuur in Parkstad’. In de afgelopen twee corona-jaren heeft een klein team medewerkers alles klaargestoomd voor de uitbreiding. Onder andere de positionering, huisstijl en website zijn compleet aangepast. De basis van de platformfunctie blijft het presenteren van concerten en dance-avonden. Maar ook is er aandacht voor andere uitingsvormen die behoren tot de populaire cultuur, van beeldende kunst tot lifestyle.
Een andere speerpunt is talentontwikkeling, zowel óp als achter het podium. Hiervoor is recent een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Vista College, waardoor de onderwijsinstelling de Nieuwe Nor als leerwerkplek voor haar studenten gaat inzetten. “Het podium wordt niet alleen een plek waar je nationale en internationale artiesten kunt ontdekken, maar ook waar lokaal talent een volgende stap kan zetten,” zegt Jordy Clemens, Wethouder Onderwijs, Jeugd, Cultuur, Erfgoed en Wonen.

Artist Impression | Diederen Dirrix Architecten