De steenuil kan wel een handje hulp gebruiken, vindt het IVN

Foto: IVN

Het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Heerlen organiseert op donderdagavond 20 januari een lezing over de steenuil. Deze wordt gegeven in het IVN-home aan de Gallusstraat 1 in Heerlen/Aarveld en begint om 19:30 uur.

Steenuilen hebben het moeilijk

De steenuil, het kleinste uiltje van ons land heeft het moeilijk. Kleine cultuurlandschappen, rommelige erven bij boerderijen, houtwallen, oude hoogstam boomgaarden en “bouwvallige” schuurtjes verdwijnen meer en meer. En dat zijn nu juist de biotopen waar een steenuil zich thuis voelt.
Doordat er steeds minder geschikte biotopen zijn, is het voor de uilen erg moeilijk geworden om geschikte broedgelegenheden te vinden, ook in Heerlen en omstreken.
Daarom is het belangrijk dat we vervangende nestgelegenheid aanbieden door nestkasten te plaatsen, de steenuil is je dankbaar!

Lezing

Geco Visscher, coördinator Steenuilenwerkgroep Limburg, zal op de betreffende avond het een en ander komen vertellen over hoe steenuilen leven en over de bescherming van deze leuke vogel.

Met het geven van deze lezing probeert het IVN meer mensen enthousiast te maken om de steenuilen rondom Heerlen te gaan helpen. Dit is niet heel ingewikkeld, liefde voor de natuur is voldoende. De rest leert men door er mee bezig te zijn. Ook deelnemers die alleen kennis willen maken met dit uiltje zijn natuurlijk van harte welkom bij de lezing.

Coronaregels

Het aantal deelnemers is beperkt, daarom is aanmelden verplicht via: [email protected].
Ook omdat het IVN zich natuurlijk aan de corona regel dient te houden. Per e-mail is het goed communiceren over eventuele veranderingen.