Zuyd Hogeschool op derde plek in ranking grote hogescholen

Foto: Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is in de Keuzegids hbo 2022 op de derde plaats geëindigd in de ranking van grote hogescholen, zo heeft de Keuzegids op 24 november bekendgemaakt.
Begin oktober werd al bekend dat negen opleidingen van Zuyd ‘excellent’ zijn volgens de Keuzegids. Deze opleidingen hebben daarom het keurmerk ‘Topopleiding’.
Met de nieuwe positie draagt Zuyd nu ook het keurmerk ‘Beste grote Hogeschool – 3e plaats’.

Passie voor de ontwikkeling van studenten

Luc Verburgh, voorzitter College van Bestuur van Zuyd: “Het is mooi om te zien dat onze passie voor de ontwikkeling van studenten zichtbaar wordt in een podiumplek als een van de beste hogescholen in Nederland. Dit bevestigt dat het ons lukt om betrokkenheid én kwaliteit te combineren en dat is de verdienste van ál onze studenten en collega’s.”

Podium

De bekendmaking volgt op een herberekening door de Keuzegids. Instellingen die tot de grote hogescholen behoren, bieden opleidingen aan in minimaal negen van de tien studierichtingen uit de Keuzegids. In totaal behoren veertien hogescholen tot de categorie grote hogescholen. Zuyd deelt in deze categorie het podium met Avans Hogeschool (Brabant) en Hogeschool Windesheim (Flevoland en Gelderland). De ranking van hogescholen is gebaseerd op de opgetelde scores van opleidingen.

Veertien opleidingen in top 3 waarvan negen ‘Topopleidingen’

Veertien opleidingen van Zuyd behoren qua kwaliteitsscores binnen hun categorie tot de top 3 van Nederland.
Negen van deze opleidingen hebben het predicaat ‘Topopleiding’ toegekend gekregen. Dit betreft de opleidingen Built Environment, Mens & Techniek | Biometrie, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Theater, Docent Muziek, Verloskunde, Ergotherapie, Logopedie en Vaktherapie.

Over de Keuzegids

De Keuzegids 2022 is een publicatie van Uitgever Keuzegids B.V., die jaarlijks wordt uitgebracht voor hbo-studiekiezers.
In de Keuzegids worden zowel de afzonderlijke opleidingen als de hogescholen zelf gerankt. Dit jaar is er alleen een ranking voor de categorieën grote en middelgrote hogescholen. Een belangrijke bron voor de ranking van Keuzegids hbo 2022 is de Nationale Studenten Enquête.
De Keuzegids baseert zich voor 71,4% op studentoordelen (NSE 2021) en studiesuccescijfers tellen voor 28,6% mee.

Opleidingen Zuyd

Ga voor het complete overzicht van alle opleidingen bij Zuyd naar deze pagina.