Aod òp Nuj in Heerlen gaat dit jaar toch NIET door

Foto: Aod òp Nuj

Nadat vrijdag nog groen licht was gegeven voor het laten doorgaan van de Aod òp Nuj, de start van de Heerlense carnaval aan de vooravond van de elfde van de elfde, moest burgemeester Roel Wever alsnog anders beslissen. Vooral door de noodkreet van de ziekenhuizen in onze regio hakte hij gisteravond de knoop door en liet hij de organisatie van Aod òp Nuj weten dat het buitenevenement op het Van Grunsvenplein in Heerlen toch niet door kon gaan.

Tot volgend jaar…

De organisatie van Aod òp nuj reageerde teleurgesteld via een bericht op Facebook.
“Tot onze grote spijt en teleurstelling heeft vanavond de burgemeester van Heerlen – Roel Wever besloten dat Aod òp Nuj op woensdag 10 november niet mag doorgaan!
Daar waar we in deze tijden graag rood – geel en groen hadden willen brengen én een lach op het gezicht, dienen wij dit helaas wéér voor een jaar uit te stellen.
Wij danken alle partners, vrijwilligers, artiesten, carnavalisten en feestgangers die dit Aod òp Nuj jaar mogelijk hadden gemaakt.
Blijf gezond, let op jezelf en elkaar én tot volgend jaar.”

Noodkreet ziekenhuizen

De burgemeester liet tegen 1Limburg weten dat hij gisteravond gebeld was door het Zuyderland Medisch Centrum die momenteel gedwongen zijn een opnamestop voor coronapatiënten in te gaan voeren.
Tijdens het interne overleg dat daarna is gevoerd werd daarom alsnog besloten het openingsevenement Aod òp nuj af te gelasten.
Wever: “De situatie in de ziekenhuizen laat me geen keus. Maar ik doe dit met pijn in het hart. Want hoe moet ik uitleggen dat de voetbalstadions wel gewoon nog vol zitten en een concert van Rowwen Hèze ook kon doorgaan?”