Bestuursvoorzitter Zuyderland in videoboodschap: “We doen wat we kunnen!”

Foto:

Bestuursvoorzitter David Jongen van het Zuyderland Medisch Centrum heeft een video opgenomen waarin hij zich richt tot alle inwoners van de Mijnstreek.
Hij geeft daarin een update over de stand van zaken over de zorg die zij (kunnen) bieden en de coronaontwikkelingen in onze regio. Ook vraagt hij begrip voor de soms langere wachtlijsten.

Grenzen

“We doen wat we kunnen. Dat doen we graag en met liefde. Maar er zijn grenzen aan wat wij aankunnen: niet alles is binnen een paar maanden tijd op te lossen. Maar voor spoed en urgente zaken kunt u echter áltijd bij ons terecht”, zegt Jongen.

Covidafdeling

Ook geeft Jongen in de video aan dat het Zuyderland, “sneller dan gehoopt”, weer een cohortafdeling heeft moeten opzetten waar coronapatiënten geconcentreerd behandeld kunnen worden. Want er liggen inmiddels weer 40 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 11 op de Intensive Care. Dat houdt in dat 1/3 van de IC-bedden bezet worden door covidpatiënten.
Het aantal covidpatiënten loopt volgens Jongen zo snel op doordat er in deze regio relatief weinig mensen gevaccineerd zijn. Daardoor zit het medisch centrum nu al dicht tegen de grenzen aan van wat ze aankunnen.

Reacties