Roda JC: Jurgen Streppel hoofdtrainer tot einde seizoen 2023-2024

Nieuwe algemeen directeur Jordens Peters
Nieuwe algemeen directeur Jordens Peters
Foto: Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade zet belangrijke organisatorische en sportieve stappen op weg naar een stabiele en ambitieuze toekomst.
Hoofdtrainer Jurgen Streppel verlengt zijn contract en Jordens Peters is de nieuwe algemeen directeur.

Met de contractverlenging van trainer Jurgen Streppel tot en met de zomer van 2024 wil Roda JC de ingezette opwaartse sportieve lijn verder doortrekken. Daarnaast wordt Jordens Peters de nieuwe algemeen directeur. Daarmee kiest Roda JC voor een talentvolle directeur met veel voetbalervaring, zowel op als naast het veld.

Streppel tot de zomer van 2024 bij Roda JC

Op sportief gebied is de clubleiding zeer tevreden over trainer Jurgen Streppel. Onder zijn leiding boekte het team grote progressie en haalde Roda JC vorig seizoen de halve finales van de play-offs.
Daarnaast komen jonge talentvolle spelers tot wasdom. Die lijn wil de club graag doortrekken, om op een verantwoorde manier op de middellange termijn terug te keren naar de Eredivisie.
Roda JC is daarom blij dat Jurgen Streppel zijn handtekening heeft gezet onder zijn verlengde contract, dat nu loopt tot en met de zomer van 2024.

Verder bouwen

Voorzitter Joop Janssen: “Daarmee is Jurgen nog zeker bijna drie jaar bij ons, waarin we verder kunnen bouwen op het fundament dat in het afgelopen jaar is gelegd. Met Jurgen hebben we veel voetbalkennis en -ervaring in de staf en de hele organisatie. Hij geniet veel vertrouwen en respect, zowel binnen als buiten de club en is een echte verbinder. Hij is daarmee naast toptrainer een geweldige ambassadeur. Bovendien is Jurgen in staat om jonge talenten beter te maken in het shirt van Roda JC, en dat willen we als club nastreven.”
Jurgen Streppel zelf is blij met de verlenging: “Dit is een uiting van wederzijds vertrouwen. In het afgelopen eerste jaar van de wederopbouw van deze club waren er hoogte- en dieptepunten. Natuurlijk liep niet altijd alles zoals ik dat hoopte of wilde, maar uiteindelijk voel ik me hier echt op mijn plek en wil ik graag met Roda JC de stijgende lijn doortrekken.”

Adrie Bogers nieuwe assistent

Om Jurgen Streppel nog meer ruimte te geven om zich verder te kunnen richten op talentontwikkeling binnen alle geledingen van de club, heeft Roda JC Adrie Bogers kunnen strikken om de technische staf te ondersteunen. De oud-speler en trainer van onder andere N.E.C. Nijmegen begint per direct in Kerkrade.

Jordens Peters nieuwe algemeen directeur

Naast de verlenging en versterking van de technische staf heeft Roda JC in Jordens Peters een nieuwe algemeen directeur gevonden. De oud-speler van onder andere Willem ll geldt als een talentvolle manager in de voetbalwereld. Met zijn spelerservaring en studies kan hij leunen op veel kennis en voetbalervaring. Tijdens en na zijn 16-jarige betaald voetbalcarrière (aanvoerder van Willem ll en FC Den Bosch) studeerde Peters onder andere organisatiewetenschappen, behaalde hij een Master in Management en een Advanced Master in sportmanagement. Daarnaast vervulde hij tijdens zijn sportcarrière al meerdere bestuurlijke en vertegenwoordigende rollen in de voetballerij.

Charismatisch

Joop Janssen: “Jordens Peters is een charismatische oud-voetballer die het klappen van de zweep in een BVO goed kent. Daar hebben we in deze fase van de wederopbouw van de club ook behoefte aan. Hij deelt bovendien onze wens om een maatschappelijk verantwoorde volksclub te zijn, gedragen door de regio, met een gezonde sportieve ambitie. Na een gedegen wervingsproces is de selectiecommissie overtuigd dat Jordens de juiste persoon is om onze club te leiden. Wij zijn blij dat we met hem een talentvolle manager en voetbalman in huis halen om onze organisatie verder te versterken.”

Jordens Peters: “Ik ben trots dat ik de mooie Roda-familie mag voorgaan in de verdere professionalisering van de club. Deze club heeft een geweldige historie en een geweldige toekomst voor de boeg. De potentie is bijzonder groot in deze regio. Ik kan niet wachten om samen met de medewerkers, sponsors en fans daar een groot succes van te maken.”