Nu overal in Heerlen via klussen Heerlense heitjes te verdienen

Foto: Gemeente Heerlen

In de app van ’t Heerlens Heitje zijn sinds maandag 4 oktober klussen verspreid over álle wijken in Heerlen te vinden. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar eigen buurt mooier te maken, kan nu meedoen. Met de digitale heitjes die daarmee verdiend worden, koopt de klusser bijvoorbeeld een lunch, boek of spel bij de aangesloten lokale ondernemers.

Elisabeth uit Meezenbroek doet geregeld een klusje en is enthousiast: “Ik ben trots op mijn wijk. Blij dat ik door mee te doen iets kan betekenen voor Heerlen.”
De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Zelf suggestie doen voor klussen

Op 4 oktober is er tevens een nieuwe update van de app beschikbaar. Nieuw in de app is de mogelijkheid om als inwoner zelf een voorstel te doen. Mensen kunnen aangeven welke klus (in de openbare ruimte) in de app opgenomen zou kunnen worden. De gemeente bekijkt en beoordeelt de suggesties op bijvoorbeeld veiligheid. Waar mogelijk zet de gemeente de voorstellen om naar klussen. Daarnaast krijgen ondernemers in de app ruimte voor speciale aanbiedingen.

Vier uitgiftepunten

Iedereen die een klus wil doen, krijgt een klusbox met daarin alle materialen die nodig zijn om de klus te klaren.
Die boxen staan klaar op vier afhaalpunten, verspreid over de stad: The Break (Schandelen, The Flash (Heerlerbaan), ’t Heitje (de Stack) en de Koffiepot (Hoensbroek).
Klussers worden verwezen naar het afhaalpunt dat het dichtst bij de locatie van de klus is.

Meedoen

Burgers en ondernemers die willen meedoen, vinden alle informatie en voorwaarden op www.heerlen.nl/heitje.

‘t Heerlens Heitje is een initiatief van de gemeente Heerlen in samenwerking met centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad; CoTown, Brightlands Smart Services Campus, buurtorganisatie GMS, CBS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Reacties

Cookieinstellingen