Tijdelijke vintage-winkel opent zaterdag 25 september in Heerlen-Centrum

Foto: David Doelen | Heerlen Mijn Stad

Voordat VOC Vastgoed met de herontwikkeling van de Akerstraat (aan de zijde van voormalig café Bijsmans) begint, maakt dit Heerlense bedrijf het mede mogelijk dat een aantal creatieve concepten kan landen in deze aanloopstraat in Heerlen-Centrum.

Vintage

Na de Kunstboetiek in het pand aan de Akerstraat 9 (voormalige Wereldwinkel) opent aanstaande zaterdag 25 september in het buurpand aan de Akerstraat 11 nog een pop-upconcept met een aanbod van vintage meubels en (woon)accessoires. Beide initiatieven krijgen actieve ondersteuning van Heerlen Mijn Stad.

De vintage-winkel wordt bemenst door ‘Puck en Bernice’ en ‘Funny Farm Vintage’. Allemaal jonge vintage-liefhebbers én verzamelaars, allen woonachtig in Heerlen.
Puck en Bernice delen hun liefde voor tweedehands spullen. Ze willen in deze pop-upwinkel laten zien dat vintage veel karakter heeft en dat niet alles altijd gloedjenieuw hoeft te zijn om je huis tot een thuis te maken. Behalve dat het enorm leuk is, draag je met de aanschaf van tweedehands en vintage ook een klein steentje bij om minder te consumeren.
Bij Funny Farm Vintage draait alles om recyclen.
Tweedehands winkelen is milieuvriendelijk en is een goede gewoonte waar je vandaag nog mee kunt beginnen. Daarbij zijn alle items met veel liefde en zorg verzameld. Dat zie je terug in hun unieke collectie die telkens wisselt. Alles is vintage of vintage-geïnspireerd en sowieso tweedehands.

Proeftuin

David Doelen van Heerlen Mijn Stad is in z’n nopjes met de realisatie van de vintage-winkel. “Het is mooi om te zien dat de Akerstraat – en dan specifiek deze twee authentieke Heerlense panden – op dit moment verandert in een soort proeftuin voor creatieve concepten die je nog nergens anders vindt in het centrum. Het betreft op dit moment tijdelijke (lees: pop-up) invulling maar wie weet welke vaste waarden voor de binnenstad hieruit voortvloeien. Grote dank gaat in ieder geval uit naar VOC Vastgoed voor de prettige samenwerking en het mede mogelijk maken hiervan.”

De stadspromoters van Heerlen Mijn Stad juichen dit soort initiatieven van harte toe. Daarom geven ze doorlopend een podium aan lokale makers en ondernemers.