PINKode!

Foto: Nieuwe Nor

Wie wil voorkomen dat hij ontwenningsverschijnselen krijgt als gevolg van het feit dat Pinkpop dit jaar niet in het Pinksterweekeinde valt, kan op Pinksterzondag 24 mei terecht bij poppodium NIEUWE NOR in Heerlen.

In de zaal aan de Pancratiusstraat zaaien 4 bands alvast een perfect beginnend Pinkpopgevoel, dat in de weken erna kan opgroeien tot de ultieme ervaring halverwege juni op het Megalandterrein. De lokale helden van Nbraska, Recession Youth, Ryanne de Bie en ArVee spelen deze avond enkel covers en brengen hiermee een ode aan hun favoriete Pinkpop-artiesten: welkom op ‘PINKode’!

Tijdens deze avond kun je tevens meedoen aan een Pinkpop-quiz, die tijdens de wisseling van de bands in het café plaatsvindt. Test en show je kennis, en ga na afloop wellicht met een prijzenpakket naar huis.

Over de deelnemende bands aan PINKode:

Nbraska

Nbraska is een indie-rockband rond de 17-jarige zangeres Francis. Deze van oorsprong klassiek pianiste maakte haar debuut op het Kunstbende-podium in januari 2014. Nbraska stond eerder dit jaar in de finale van dé Limburgse bandwedstrijd, Nu Of Nooit, en kan dus niet ontbreken op dit Pinkpop-feestje.

Recession Youth

Recession Youth is een frisse, jonge poppunk/punkrock-band uit het zuidelijkste puntje van Nederland. Het vijftal presenteerde in maart hun nieuwe EP in een uitverkochte NIEUWE NOR. De band, die is ontstaan uit leden van Come Miss Coma en Unchained Breathing, zorgt met hun performance dat de energie van het podium spat!

Ryanne de Bie

Ryanne de Bie startte op dertienjarige leeftijd met zangles en studeerde daarna aan de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag. De Heerlense jazz-zangeres werd in 2013 uitgeroepen tot “Het Talent van Limburg” in de categorie zang en won in 2014 de aanmoedigingsprijs tijdens EU Jazz Awards. Afgelopen maart presenteerde zij haar eerste cd, ‘Feeling Good’, in Cultuurhuis Heerlen.

ArVee

‘Grote theatrale muziek met een verhaal’, is hoe Ruben Verkerke zijn muziek omschrijft. ArVee haalt inspiratie uit onder andere Frank Zappa, The Blues Brothers en Hans Teeuwen. Welke nummers de band uit Parkstad tijdens ‘PINKode’ gaat coveren, blijft nog een verrassing.

Reacties