Pinksterweekend: Musketier Festijn op Kasteel Hoensbroek

Foto: Kasteel Hoensbroek

Als u dit weekend niet in Hoensbroek kon zijn, staat komend Pinksterweekend (op 24 en 25 mei) een reprise van het Musketier Festijn op het programma.

In afwachting van de Film “Code M”, en de “De-Code M belevenis: Musketiers in Kasteel Hoensbroek!” later deze zomer, neemt Kasteel Hoensbroek u dan alvast mee terug naar de 17e eeuw!

Historie: Adriaan Hoen, vrijheer van Hoensbroek

Met Adriaan Hoen (kasteelheer van 1631-1675) kunt u terug in de tijd naar 1643. Hij begint aan de verbouwing van zijn kasteel ter eren van 250 jaar Hoensbroek. Dat uiterlijk bepaalt tot op de dag van vandaag het kasteel. Adriaan Hoen leefde in de tijd van de musketiers en het beleg van Maastricht. De Franse musketiers hebben zijn kasteel bezocht en u kunt kijken hoe het er toen aan toe ging.

Wat is er te doen: Paardenshow, Ridderkampement en middeleeuwse markt!

Stap een dag in het leven van de 3 musketiers! “Ridders te Paard” vertelt het verhaal van D’Artagnan en de drie musketiers. Een verhaal over heldendaden, ridderlijkheid en echte vriendschap; een voor allen, allen voor een! In een spectaculaire show met zwaardgevechten, vuur en spectaculaire stunts wordt u mee terug in de tijd genomen. Kom kijken naar het ridderkampement en bezoek de Middeleeuwse markt waar van alles te doen is voor jong en oud.
Adriaan Hoen heeft handelaren uitgenodigd met houten speelgoed, kleding, en andere voorwerpen uit die tijd. De kinderen kunnen ponyrijden en iedereen mag pijl en boog schieten. Voor de meisjes is er natuurlijk de prinsessentent, met feeërieke jurken. U kunt zich laven aan echte Mede (honingwijn) en een Middeleeuws broodje. Er zijn acrobaten, een muzikale nar, waarzegster en Middeleeuwse spelen. Op de zondag is er een harpconcert en een vioolensemble en op maandag komt het trio 2violen&1Bas, een top act. Een verhalenverteller vertelt hoe verhalen ons verbonden in de oude riddertijd en hoe ze dat nog steeds doen, want verhalen zijn van alle tijden. Romantiek en Hoofsheid zijn eeuwige thema’s.

Bezoek ook het kasteelmuseum

Het slotgebouw van Kasteel Hoensbroek is tijdens dit festijn open. Deze burcht is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. U kunt hier meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken bewonderen, van de hemelbedden uit de 18e eeuw tot diep in de kerkers van de vroege Middeleeuwen.

Entree en openingstijden

Entreeprijzen voor het Musketiers Festijn én een bezoek aan het kasteel.
Volwassenen € 12,50; kinderen € 9,00 van 4-12 jaar; tot 4 jaar gratis.
Speciale gezinskaarten; Twee ouders met twee kinderen voor € 37,50 en elk volgend kind € 6,-
Openingstijden van 10.00 uur – 17.30 uur. Honden hebben geen toegang.
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 – 522 72 72, website klik hier.

Reacties