Roda JC Kerkrade wint na knotsgekke slotfase van Telstar

Foto: Nieuws.nl | Redactie Parkstad

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond de drie punten mee terug naar Kerkrade genomen. Na een knotsgekke slotfase wist de ploeg een 3-1 achterstand om te buigen naar een 3-4 overwinning.
De aanwezige 106 fans uit Kerkrade zagen Dylan Vente vanaf het eerste fluitsignaal aantreden. Verder verschenen dezelfde namen als het afgelopen duel aan de aftrap.

Het eerste kwartier verliep aan beide kanten vrij rustig. Pas na 17 minuten voetbal moest doelman De Boer zich van zijn beste kant laten zien. De goalie moest zich volledig strekken om een rake kopbal van Bensabouh nog ternauwernood over de lat te tikken.De aanvalslinie van ‘De Witte Leeuwen’ had het vizier duidelijk nog niet op scherp staan, want even later ging een poging van Dijkstra rakelings voorlangs.

Aan de andere kant van het veld werd de eerste goede mogelijkheid wél direct omgezet in een doelpunt; het schot van Vente werd nog gestopt door Doornbusch, maar Niek Vossebelt was alert en schoot de rebound tegen de touwen.

Lang kon Roda JC niet genieten van die voorsprong. Amper drie minuten later was het Dijkstra die de thuisploeg weer op gelijke hoogte schoot: 1-1. Na ruim een half uur spelen zette Telstar een razend snelle counter in na knullig balverlies in de voorste linie. Fernandes was uiteindelijk het eindstation; hij schoot de tweede treffer voor de thuisploeg langs De Boer: 2-1.

Op slag van rust schoot Glynor Plet de derde treffer voor de thuisploeg tegen het net.
Jubitana en Vente bleven na rust in de kleedkamer achter. Emmers en Serrarens waren de vervangers op het veld. Na een dik uur spelen draaide invaller Emmers zich knap vrij, waarna hij met zijn schot de paal raakte. In de rebound kon Marzo alsnog hard binnen schieten: 3-2.

Slechts drie minuten na de aansluitingstreffer was het wederom raak voor ‘RJC’. Dit keer was het Emmers – degene zojuist nog de paal raakte – die de gelijkmaker tegen het net schoot: 3-3.

Slotfase

In de slotfase van het duel kregen beide ploegen nog kansen op de winst, zo ging een poging van Overtoom rakelings langs de paal. Met nog drie seconden op de klok was het invaller Serrarens die verwoestend uithaalde en de vierde Roda-treffer langs Doornbusch schoot. Hij bepaalde hiermee ook direct de einstand in het Buko-Stadion: 3-4.

Doelpunten

  • 22′ Niek Vossebelt (0-1)
  • 25′ Cas Dijkstra (1-1)
  • 32′ Rashaan Fernandes (2-1)
  • 45′ Glynor Plet (3-1)
  • 63′ Stefano Marzo (3-2)
  • 66′ Xian Emmers (3-3)
  • 90+6′ Serrarens (3-4)

Opstellingen

Roda JC Kerkrade

Rody de Boer (K), Stefano Marzo, Guus Joppen, Richard Jensen ©, Amir Absalem, Benjamin Bouchouari (82′ Jamil Takidine), Robert Klaasen, Denzel Jubitana (46′ Fabian Serrarens), Patrick Pflücke, Niek Vossebelt (46′ Xian Emmers), Dylan Vente (89′ Daryl Werker)

Telstar

Trevor Doornbusch (K), Yael Liesdek, Jip Molenaar (78′ Özgür Aktas), Delvechio Blackson (87′ Roscello Vlijter), Anwar Bensabouh, Rashaan Fernandes, Glynor Plet ©, Anthony Berenstein, Tom Overtoom, Cas Dijkstra, Rein Smit ((87′ Ozkan Kökcü)

Tekst en bron: Roda JC Kerkrade

Reacties

Cookieinstellingen