Bakkes va Welte en Weltermolen helpen Caumer- en Oliemolen

Foto: CCO license

Op zondag 1 augustus bakken de bakkers van ” ’t Bakkes va Welte” vlaai met het meel van de Weltermolen voor de door wateroverlast getroffen Oliemolen en Caumermolen.

Iedereen heeft de verschrikkelijke beelden van de wateroverlast nog op zijn netvlies staan. De molenaars van de Weltermolen en de bakkers van ’t Bakkes va Welte vinden dat zij ook hun steentje moeten bijdragen voor de Oliemolen en de Caumermolen.

Op zondag 1 augustus bakken de bakkers van ’t Bakkes va Welte vlaaien die zondagmiddag vanaf 13.00 uur verkocht worden.
Omdat er een sponsor gevonden is voor de bakbenodigdheden kan de volledig verkoopopbrengst beschikbaar worden gesteld aan beide getroffen molens in het Caumerbeekdal.

Wandelroute tussen Caumermolen en Oliemolen

Duidelijk aangegeven loopt een wandelroute tussen de beide molens. Een route die nagenoeg de hele waterloop tussen beide molens volgt.
Vanaf de Caumermolen tot aan de Oliemolen (en andersom) is ook zo het getroffen gebied duidelijk in beeld.
Bij de Oliemolen wordt een terras neergezet en kun je ook nog genieten van een stuk heerlijke vla, gebakken in ’t Bakkes va Welte, met een lekkere kop koffie.

Je bent op zondag 1 augustus vanaf 13.00 uur welkom voor een hele vla bij ’t Bakkes va Welte of voor een stuk vla bij de Oliemolen.

Een vla kost € 10,00 per stuk en de opbrengst komt volledig ten goede aan de beide molens.

Er worden heel veel vlaaien gebakken en we hopen dat iedereen die er een wil er ook eentje krijgt, maar OP=OP!

Bij ’t Bakkes hangt ook een bus waar u eventueel een donatie in kunt stoppen.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar Welten of naar de Oliemolen te komen dan kunt u ook uw bijdrage storten via https://www.doneeractie.nl/help-de-oliemolen/-54678

Corona

Het is natuurlijk prachtig als veel mensen naar ’t Bakkes va Welte komen om daar een vla (vlaai) te kopen en de molens te ondersteunen. Maar de organisatoren moeten zich natuurlijk wel aan de coronaregels houden die door de overheid opgesteld zijn, en zij verwachten dat de bezoekers dit ook zullen doen.

Tot zondag 1 augustus,

de Molenaars van de Weltermolen en de bakkers van ’t bakkes va Welte

Reacties