IVN Heerlen organiseert een avondwandeling door het Caumerbeekdal

Foto: IVN Heerlen

Het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Heerlen organiseert op dinsdag 10 augustus een avondwandeling door het Caumerbeekdal.
Vertrek is om 19:00 uur, ter hoogte van de Hoeve Corisberg aan de Corisbergweg 1 in Heerlen.

Caumerbeekdal

Het Caumerbeekdal, een onbekend stukje stadsnatuur in Heerlen, is zo dichtbij en vaak niet echt bekend.
Tijdens de wandeling ervaart u hoƩ en op welke wijze natuur en cultuur het huidige beekdallandschap in volledige harmonie heeft gevormd.
Het Caumerbeekdal wordt onder andere geflankeerd door een flink aantal watermolens en hoeves, cultuurhistorisch en natuurhistorisch gezien is het een landschap om te koesteren.

Overstroming

Het Caumerbeekdal kreeg tijdens het noodweer medio juli te maken met een enorme wateroverlast. De Caumermolen en de Oliemolen, beide gelegen in het Caumerbeekdal, ondervonden de verwoestende werking van het water. Inmiddels heeft het water zich weer teruggetrokken in de beekbedding en zijn de paden weer begaanbaar.
Volgens het IVN is een wandeling door het Caumerbeekdal daarom nu geen probleem meer. “Ik heb een paar dagen geleden een beetje door het gebied gelopen en dat was goed te doen. Het geeft ons ook wel de gelegenheid om een en ander uit te leggen over hoe zo een beeksysteem werkt en hoe wij aankijken tegen dit soort extreme weersomstandigheden”, zegt Alexander Timmers van IVN Heerlen.

Aanmelden

De route, circa 5 km, is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn of voor kinderwagens.
We houden ons aan de coronamaatregelen. Daarom is het aantal deelnemers beperkt en is aanmelden verplicht via: [email protected]

Kom mee genieten van dit mooi stuk natuur, midden in de stad.

Reacties