D’r JUUL kondigt groot bronzen beeld aan op prominente plek in Heerlen

Foto: Les Deux Garçons | D'r JUUL

Een nieuw, groot beeld gaat symbool staan voor alle Heerlenaren die trots zijn op hun stad.
Het is een droom van een groep Heerlense inwoners, die gaat uitkomen in augustus 2022. Waar? Op de Promenade in het centrum van Heerlen.

Hoe het er precies uitziet, blijft nog even geheim, maar vanaf vandaag is er al veel bekend rondom de geboorte van het nieuwe beeld in Heerlen. Het is groot, in brons gegoten, en vertolkt het positieve geluid van Heerlen.
Met een draagtijd van 14 maanden zal de uitgerekende datum van deze zwangerschap in augustus 2022 zijn. De onthulling vindt plaats tijdens Cultura Nova 2022 op de Promenade, waar het beeld een prominente plek gaat krijgen (www.drjuulheerlen.nl).
Tot aan de onthulling, maar zeker ook daarna, staan activiteiten gepland, zodat het beeld blijvend een actieve rol in de stad gaat vervullen.

Les Deux Garçons

De initiatiefnemers hebben met succes het kunstenaarsduo Les Deux Garçons gevraagd om het beeld te ontwerpen. Dit duo woont en werkt in Parkstad en heeft inmiddels veel bekendheid in binnen- en buitenland.
Hun werk wordt gepresenteerd op alle grote kunstbeurzen, zoals Tefaf, Pan, Brafa, Art Miami en Art Basel. Het is opgenomen in collecties in Monaco, New York, Parijs, Milaan en andere grote steden.
Over het nieuwe beeld voor Heerlen zegt Les Deux Garçons: “Wie trots is op zijn stad en waar zijn of haar ei is neergelegd, mag zichzelf een gelukkig en rijk mens prijzen. Pochen met veel lucht is dan kostelijk liefdevol te noemen en iets waaraan wij graag, in de vorm van een beeld, willen bijdragen.”

Stichting D’r JUUL

De groep Heerlense bewoners, die met het initiatief zijn gekomen, hebben zich verenigd in Stichting D’r JUUL. “In 2017 ontstond het idee om in Heerlen in de openbare ruimte een groot bronzen beeld te plaatsen met een positieve, openhartige en trotse uitstraling. We zijn opgetogen dat het beeld er nu echt gaat komen,” zegt René Graat, voorzitter van Stichting D’r JUUL.

Om de financiering rond te krijgen gaat Les Deux Garçons in opdracht van de stichting 11 middelgrote en 111 kleine bronzen versies van het beeld maken, die gelimiteerd, genummerd en gesigneerd zullen zijn.

Voordat het beeld daadwerkelijk in brons gegoten wordt, kunnen Heerlenaren meedenken over een aantal elementen.
Op de website (www.drjuulheerlen.nl) en social media staat hierover meer informatie.

Over Stichting D’r JUUL

Stichting D’r JUUL bestaat uit een groep inwoners van Heerlen, die het initiatief heeft genomen om een groot beeld te maken als symbool voor Heerlenaren, die trots zijn op hun stad.