A79 tussen Heerlen en Hulsberg in richting Maastricht 4 weken afgesloten

Foto: Wikipedia

Vanavond begint de aannemer met de laatste fase van het groot onderhoud aan de A79 tussen Heerlen en Maastricht. Het stuk snelweg tussen Heerlen en Hulsberg wordt dan in de rijrichting Maastricht voor zo’n vier weken afgesloten.

Werkzaamheden

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Heijmans. Het traject krijgt in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de weg veiliger, stiller en duurzamer wordt en zo ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.
Er worden uiteenlopende verbeteringen aangebracht.
Er komt over het hele traject stiller asfalt en de op- en afritten bij Klimmen, Voerendaal en Valkenburg worden verlengd.
Geleiderails die toe zijn aan vervanging worden vernieuwd en op een aantal locaties langs het traject waar er nu geen staan, worden geleiderails geplaatst.
Ook de bewegwijzeringsborden worden waar nodig vervangen en de problemen met de afwatering worden aangepakt.

Afsluiting

De snelweg A79 is afgesloten tussen knooppunt Kunderberg (bij Heerlen) en afrit 4 Hulsberg (richting Maastricht) van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot zondag 8 augustus 21.00 uur 2021.
Ook de navolgende tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten:

  • Op- en afrit (6) Voerendaal van de A79 richting Maastricht
  • Op- en afrit (5) Klimmen van de A79 richting Maastricht
  • Afrit (4) Hulsberg van de A79 richting Maastricht

Welterlaan Heerlen deels dicht

Ook tijdens de laatste fase van het groot onderhoud aan de snelweg A79 is de route over de Welterlaan in Heerlen richting knooppunt Kunderberg afgesloten van 9 juli tot 8 augustus 2021. Dit om het onderliggende wegennet niet te belasten met het (doorgaand) verkeer van de snelweg. Klik hier voor meer info over deze afsluiting.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Heerlen richting Maastricht wordt omgeleid via de A76 en de A2. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de (lokale) omleidingsroute. Tip: via de omleidingsroute A2/A76 ben je het snelst op je bestemming. Sluiproutes kosten meer tijd.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de geplande werkzaamheden aan de A79 mogelijk niet doorgaan. Bij de planning is hiermee rekening gehouden. Mogelijk dat de werkzaamheden daardoor eerder zijn afgerond dan nu vermeld. Weggebruikers zullen daarover tijdig worden geïnformeerd.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook jij kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én jezelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Reacties