‘Samen maken we Heerlen’, meedenken over de toekomst van centrum

Foto: Heerlen.nieuws.nl

In het Bidboek Urban Heerlen 2016 staan de plannen voor Heerlen-Centrum beschreven. Aan de hand van 25 ambities zijn projecten en evenementen gepresenteerd die inmiddels zijn afgerond, in uitvoering zijn óf nog op de planning staan.
Het is tijd om vooruit te kijken. Hoe ziet de toekomst van Heerlen-Centrum eruit? Wat gaat goed, wat kan beter of anders?
Iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken.
De gemeente zit daarvoor op alle dinsdagen, donderdag en vrijdagen in juli van 10-17 uur in een pop-up locatie in een kopgebouw aan Promenade 2a.

Samen maken we Heerlen

Onder de noemer ‘Samen maken we Heerlen’ ontvangen medewerkers van de gemeente Heerlen en bureau Braining the Future iedereen die zijn mening of ideeën wil delen over het centrum. Ook kunnen bezoekers op stadssafari, zijn er tal van mini-opdrachten en kunnen kinderen samen aan een grote kleurplaat werken.
Voor specifieke doelgroepen waaronder bewoners en ondernemers worden er (online) workshops georganiseerd en iedereen wordt uitgenodigd een enquête in te vullen over het centrum.
Op de website is meer informatie te vinden: https://www.heerlen.nl/gemeente-heerlen/centrum-heerlen/samen-heerlen.

Iedereen mag meedoen

Het bidboek uit 2016 is toe aan een update.
Wethouder centrumontwikkeling, Peter van Zutphen: “Ik ben benieuwd naar de ideeën over hoe we het centrum samen nog beter en leuker kunnen maken en wil ook af en toe in de pop-up locatie aanwezig zijn. De resultaten nemen we zoveel mogelijk mee in de update.”
Uiteraard passend binnen de bestaande afspraken en genomen besluiten. Zo is de Putgraaf gekozen als locatie voor het nieuwe zwembad en worden er in het Schinkelkwadrant nieuwe woningen ontwikkeld.
Wethouder burgerbetrokkenheid Adriane Keulen: “Ik ben erg blij dat de burgers worden gevraagd naar hun mening waarbij we openstaan voor suggesties en verbeterpunten. Deze aanpak gaan we in Heerlen de komende jaren zeker doorzetten.”

Reacties