Per jaar rollen er 350 miljoen tortilla’s van de band in Kerkrade

Foto: Gemeente Kerkrade

Naar verwachting worden dit jaar zo’n 350 miljoen tortilla’s geproduceerd in Kerkrade.
Mexma Food heeft daartoe twee nieuwe productielijnen toegevoegd aan hun fabriek op het bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade.

Burgemeester Petra Dassen-Housen en wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) openden afgelopen maandag de nieuwe productielijnen samen met Frank Dossche, directeur van Mexma Food. Wethouder Schneider is verheugd, dat dit bedrijf zich maximaal wil verankeren in Kerkrade. “Deze keuze past in de trend van de laatste jaren dat de Kerkraadse bedrijventerreinen steeds meer in trek zijn bij logistieke dienstverleners, de maakindustrie en de medtech”.

Mexma Food

Mexma Food is hofleverancier van wraps aan alle grote supermarktketens in Nederland en Duitsland. En ook uit de rest van Europa stapelen de orders zich ondertussen op.
De tortilla’s, in allerlei varianten en hersluitbaar verpakt, zijn niet aan te slepen. De tortilla bakkerij, onderdeel van Dossche Group, produceert een uitgebreid assortiment tortilla’s. Naast de traditionele tarwetortilla’s maakt Mexma ook tortilla’s met 100% volkoren, multigrain, groenten, verschillende soorten kruiden en smaken die geëxporteerd worden naar landen in heel Europa en zelfs daarbuiten.

Groei

“Mexma Food breidt zowel het machinepark als haar personeelsbestand op bedrijventerrein Dentgenbach fors uit”, geeft Frank Dossche aan. “Vandaag huldigen we niet alleen de twee nieuwe productielijnen in, maar bevestigen we ook onze verdere groeiplannen voor 2022 en 2023. Met deze uitbreidingsplannen is rond 40 miljoen euro gemoeid. Het aantal arbeidsplaatsen zal groeien van 120 medewerkers naar circa 200 banen. Er is dan ook dringend behoefte aan operators, inpakkers en onderhoudsmonteurs in deze ultra-moderne productieomgeving”.

Kerkrade

Mexma Food koos al eerder voor Kerkrade als vestigingsplaats. Aan de ene kant is de centrale ligging van Kerkrade in het drielandenpunt ideaal. Daarnaast zijn er in deze regio voldoende medewerkers met goede motivatie en mentaliteit te vinden.

Gezond

Mexma Food haakt ook aan in ‘Vie – Leven in beweging’, het Kerkraadse project rondom regionale gezondheid en vitaliteit. Zo zet Mexma Food stevig in op groentewraps en op light- en gezondvarianten.

Foto-onderschrift:
(vlnr) Plantmanager Henry Simons, directeur Frank Dossche, burgemeester Petra Dassen-Housen en wethouder Dion Schneider openen de twee nieuwe productielijnen bij Mexma Food in Kerkrade.