Europees Kampioenschap Böhmisch-Märisch 2015 in Kerkrade

Foto: WMC

Op 15, 16 en 17 mei vindt in Kerkrade het Europees Kampioenschap Böhmisch-Märisch 2015 plaats.

Er valt te genieten van hoogstaande wedstrijden, een geweldig openingsconcert door Allgäu6 o.l.v. Berthold Schick & ‘Guido Henn und seine goldene Blasmusik’ én een unieke en ontspannen sfeer in de Biergarten met tal van optredens van de wedstrijddeelnemers. Mis het niet!

Strijd om titel tussen 17 kapellen uit 5 landen

De 16e editie van de EK Blaaskapellen, die dit jaar van 15 t/m 17 mei in Kerkrade gehouden wordt, krijgt met 17 deelnemende kapellen uit Duitsland, Zwitserland, Roemenië, België en Nederland een interessant en gevarieerd deelnemersveld. Waar tijdens het vorige kampioenschap in Ried (Oostenrijk) voornamelijk Duitse en Oostenrijkse kapellen vertegenwoordigd waren, zijn dit jaar in Kerkrade vooral Duitsland, België en natuurlijk Nederland goed vertegenwoordigd. En de Nederlandse deelnemers komen echt uit héél Nederland: noord, midden en zuid.

Böhmisch/Mährische blaasmuziek

De Böhmisch/Mährische blaasmuziek mag zich de afgelopen jaren weer in een sterk groeiende belangstelling verheugen, mede door de enorme populariteit van de Oktoberfeste in veel Europese landen. Ook in Kerkrade kan naast de spannende wedstrijden naar hartenlust van de gezellige sfeer die deze muziek met zich meebrengt geproefd worden. De Rodahal is de centrale locatie voor de wedstrijden op zaterdag 16 en zondag 17 mei en ook van de concerten op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei.
Komm zum Biergarten!

Biergarten

Tijdens het gehele EK is het bij de Rodahal buiten gezellig toeven in de speciaal hiervoor ingerichte Biergarten. Op vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur spelen bekende kapellen uit Kerkrade en omgeving: de Crombacher Musikanten en Marlenticka. Op zaterdag en zondag kunt u luisteren naar deelnemende kapellen en op zaterdagavond is er ruimte voor internationale koormuziek in het kader van CantaRode (internationale korenfestival).

Reacties