6 personen aangehouden

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Sinds 1 maart van dit jaar is het strafbaar om goederen te verkopen waarvan iedereen eigenlijk wel weet dat deze bestemd zijn voor de illegale hennepteelt.

De nieuwe wetgeving is bedoeld om de hennepteelt te bestrijden. Als gevolg daarvan zijn bedrijfsactiviteiten van een growshop strafbaar. De gemeente Heerlen heeft als gevolg daarvan de vergunningen van alle growshops ingetrokken. Sinds 1 maart zijn daarop al 2 growshops geheel ontruimd, omdat uit hun verkoopactiviteiten voorbereiding voor illegale hennepteelt bleek.

Vrijdag eindigde het onderzoek naar een derde growshop, gevestigd aan de Schaesbergerweg in Heerlen. In dat onderzoek werden 6 personen aangehouden die de Opiumwet overtraden, waaronder de eigenaar van de growshop.

€ 24.000,- cash

Ook werd afgelopen donderdag een klant van de growshop aangehouden die een hennepplantage bleek te hebben in zijn woning in Eikenderveld. Er werd ruim 1 kilo hennep en ruim 100 gram hasj aangetroffen, alsmede een geldbedrag van 24.000 euro. Dit terwijl de Heerlenaar geen enkele bron van inkomsten bleek te hebben, en nooit een uitkering had gehad.

Vandaag werd in het onderzoek niet alleen een ‘pas geoogste’ hennepkwekerij aan de Kampstraat in Heerlen ontmanteld, ook werd de growshop op de Schaesbergerweg zelf aangepakt en werd daar, op last van de Officier van Justitie, de inboedel in beslag genomen en afgevoerd.

De eigenaar, een werknemer en een klant van de growshop zitten nog in voorlopige hechtenis. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Reacties