Roda JC ronde verder in play-offs door 2-3 winst op De Graafschap

Roda JC Kerkrade heeft vanavond de volgende ronde van de play-offs weten te bereiken door De Graafschap in Doetinchem met 2-3 te verslaan.
Vente scoorde in de eerste helft, Goppel twee keer in de tweede helft.

Jurgen Streppel koos ervoor om vanavond te starten met onder andere Bouchouari en Vente in de basisopstelling. In de eerste tien minuten speeltijd verdween de poging van Goppel (vrije trap) over het doel van De Boer. Toch kwam Roda JC al vroeg op voorsprong. Vente werd door Pflücke over de rechterflank diep gestuurd waarna de Feyenoord-huurling kalm bleef en de 0-1 tegen de touwen schoot.
Helaas kwamen de Superboeren na amper twee minuten weer op gelijke hoogte via Van Mieghem. Hij draaide zich vrij en schoof 1-1 binnen.

Na een kwart van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Het balbezit was nipt in het voordeel van de Kerkradenaren: 56%. Even later brak Roda door de Doetinchemse defensie heen via Pflücke en Absalem. Het schot van de linksback belandde uiteindelijk in de handen van de doelman.

Aan de andere kant van het veld voorkwam Hoekstra met een knappe redding dat De Graafschap na een razendsnelle aanval op voorsprong kwam. Tien minuten voor het rustsignaal verdween een spectaculaire halve omhaal van Van Huizen nog langs het doel van Hoekstra. Nadat de poging van Leemans nog door Hoekstra kon worden gestopt, kopte Van de Pavert de bal in de herkansing alsnog tegen het net: 2-1.

Even voor rust werd een voorzet van Goppel bij de tweede paal door Absalem voor het doel gebracht, maar Falkenburg kon zijn voet niet goed tegen de bal zetten.

Rust 2-1

Na rust verschenen twee ongewijzigde ploegen op het veld. Goppel leverde een scherpe voorzet af bij Vente, maar die kon zijn hoofd niet goed tegen de bal krijgen. Absalem schoot de rebound vervolgens over.

Hoekstra hield Roda JC daarna in de wedstrijd door tot twee keer toe redding te brengen op schoten van dichtbij. Een harde uithaal van Van Mieghem vloog even later rakelings langs de paal.

Twintig minuten voor tijd kwam Roda JC op gelijke hoogte nadat Goppel de bal, al vallend, over de keeper het doel in werkte: 2-2. Vijf minuten later was het wederom Goppel die scoorde. Absalem bracht de bal op de achterlijn terug waarna Goppel de 2-3 op het scorebord schoot.

In de slotseconde van de wedstrijd bracht Hoekstra nog knap redding op een inzet van Seuntjes. Doordat ook deze bal er niet in vloog wist Roda JC de eerste ronde van de play-offs met een overwinning af te sluiten.

Opstelling Roda JC Kerkrade

1. Hoekstra (K), 3. Jensen, 4. Luijckx, 5. Absalem, 6. Klaasen, 7. Goppel (90+2′ Serrarens), 11. Vente (90+2′ Ioannou), 14. Pflücke, 17. Bakker, 33. Falkenburg (83′ Messaoud), 35. Bouchouari (61′ Vossebelt)

Opstelling De Graafschap

1. De Boer (K), 3. Van Heertum, 4. Van de Pavert, 6. Lieftink (80′ Hamdaoui), 8. Schuurman, 9. Seuntjes, 10. Leemans (73′ Konings), 11. Van Mieghem, 19. Dekker (73′ Opoku), 21. Van Huizen (80′ Platje), 24. Baas

Doelpunten

• 11′ Vente (0-1)
  • 13′ Van Mieghem (1-1)
  • 37′ Van de Pavert (2-1)
  • 72′ Goppel (2-2)
  • 75′ Goppel (2-3)

Tekst en bron: Roda JC Kerkrade