Stralend terrasweer bij de opening van horecaterrassen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De weersomstandigheden op 28 april konden haast niet idealer zijn voor de heropening van de horecaterrassen.
Gezegend met een stralend zonnetje, aangename lentetemperatuur en een verkoelend windje begonnen de kasteleins in Heerlen vandaag om 12.00 uur aan de hervatting van de anderhalve-meter terrasopenstelling.
En zoals verwacht bleek er weer behoefte aan, amper een kwartier na opening was menige stoel en tafel al bezet.

Terrassen

Evenals vorig jaar blijven de oppervlaktes van de terrassen, mede dankzij de medewerking van de gemeente, flink uitgebreid.
De zaken langs het Pancratiusplein mogen weer gebruik maken van een gedeelte van het plein zelf.
De opstelling van de stoelen en tafels is aangepast volgens de vandaag geldende coronarichtlijnen voor de horecaterrassen.

Terrasweer van korte duur

Helaas lijkt het terrasweer na vandaag voorlopig zijn beste tijd gehad te hebben. Komende dagen wordt het beduidend frisser en minder zonnig. Bovendien nemen de neerslagkansen sterk toe en zullen de terrasparasols vooral bescherming moeten gaan brengen tegen de regenbuien in plaats van tegen zonnestralen.
Voor de diehards natuurlijk geen probleem, voor hen is het ook vanonder een parasol of zonnescherm genieten van de gastvrijheid op de terrassen van de Heerlense horeca.

Coronaregels terrassen

Er gelden wel een aantal regels: je bent verplicht om te reserveren (dit kan ook ter plekke ‘aan de deur’), terrasgangers moet zoveel mogelijk blijven zitten, liefst contactloos betalen en mogen alleen naar binnen met een mondkapje op voor toiletbezoek, de garderobe of om af te rekenen.

Per buitenterras geldt een maximum van vijftig mensen, zo staat op rijksoverheid.nl.
Entertainment op of rond het terras is uit den boze, evenals het vieren van bruiloften en feesten.
Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht. De GGD gebruikt die info voor eventueel bron- en contactonderzoek.
Aan één tafel zitten maximaal twee mensen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen onder de 12 jaar. Zitten aan een tafel is sowieso verplicht. Met kuchschermen ertussen mogen tafels ook op minder dan 1,5 meter van elkaar staan. Tafeltjes mogen niet aan elkaar worden geschoven.

Ook op de Bongerd was het goed toeven.

Reacties