600 kramen, 6.000 meter parcours en 100.000 bezoekers

Foto: Still YouTube

Morgen, Hemelvaartsdag, vindt in het centrum van Hoensbroek weer traditiegetrouw de Braderie plaats.

Sinds de start in 1971 is de Braderie Hoensbroek uitgegroeid tot zo niet de grootste, dan toch wel tot de gezelligste braderie in de Euregio. Traditiegetrouw op Hemelvaartsdag, waarop standwerkers en verkopers vanuit ruim 600 kramen en verkoopwagens hun waar aan de meer dan 100.000 bezoekers proberen te slijten.

Morgen kunt u in Hartje Hoensbroek Centrum vanaf 9.00 uur ook weer genieten van traditionele volkscultuur. Veel live optredens van artiesten en bands, gezellige horecapleinen, heel veel lekkere hapjes en kramen zover het oog reikt, kom naar Gebrook en geniet.

3 evenementenpleinen

Het evenement is gratis te bezoeken, en speelt zich af op 3 evenementenpleinen:

  • Marktplein;
  • Gebrookerplein;
  • Postplein.

Het parcours loopt via de straten: Marktstraat, Mgr. Nolenstraat, Aldenhofstraat, Kouvenderstraat, Nieuwstraat, Hoofdstraat nabij de waterpartij, Pastoorskuilenweg, Hoofdstraat-West tot aan de Keukenweideweg, Juliana-Bernhardlaan en weer terug bij het marktplein, Akerstraat-Noord.

Parkeren

Er zijn 2 grote parkeerplaatsen beschikbaar aan de westkant van het evenement: parkeerplaats P1 aan de Juliana Bernhardslaan; dit is de parkeerplaats van Kasteel Hoensbroek. Parkeerplaats P2 ligt aan de Zandbergsweg in Hoensbroek, de voorste parkeerplaats van Adelante.
Met een treintje kunt heen en terugrijden van en naar de braderie.
Ook vanaf de Akerstraat-Noord, rondom de rotonde, rijdt een treintje naar het Postplein en visa versa.

Voor mensen die op hun stalen ros komen zijn 2 fietsenstallingen ingericht.

Reacties